top of page
Search

Picture Perfect / SRSLYyours Ensemble

Η Παράσταση

Η σύνδεσή μας είναι πλέον επιτυχής.

Γνωρίστε τη Λέα, τον Μαξ και τη Μία, πρωταγωνιστές του “Picture Perfect”.

@Θέατρο Ριάλτο - 16 & 17 Μαρτίου

Περίεργα αποξενωμένοι από τον εαυτό τους και τους υπόλοιπους, οι 3 ηθοποιοί / περφόρμερ ασχολούνται με μια αλλόκοτη δραστηριότητα. Αναπαράγουν εικόνες από ένα μεγάλο φωτογραφικό αρχείο ως τρόπο κατανόησης της παρουσίας, του τόπου και της σύνδεσής τους με τον κόσμο.

Η βραβευμένη ομάδα SRSLYyours Ensemble δημιουργεί μια νέα θεατρική εμπειρία, συνδέοντας 3 πρωταγωνιστές, 1 εικονικό μπάτλερ και το κοινό σε μια ομαδική συνομιλία (chat). Ενώ οι θεατές παρακολουθούν την παράσταση εν μέρει ζωντανά, εν μέρει μέσω ενός σεναρίου βασισμένου σε εικόνα και κείμενο στις ψηφιακές τους συσκευές, ξεπροβάλλουν θραύσματα μιας κομματιασμένης ιστορίας: ο ήχος ενός πουλιού, οι Kardashians, η Χιροσίμα, ένα πνιγμένο αγόρι ...

Πλοηγημένοι σε αυτό το ψηφιακό ερημωμένο τοπίο - και σταδιακά χρησιμοποιώντας τη φωνή, το σώμα, την αναπνοή και τα δάκρυά τους - οι πρωταγωνιστές ανακαλύπτουν μια πιθανή κρυψώνα για να ανασηκωθούν από την «τεχνο-επιστημονική» εμμονή με προσομοιωμένες εικόνες και να ανακαλύψουν ξανά μια αληθινή ανθρώπινη εμπειρία.

Με αποσπάσματα από το έργο «Tristan and Isolde» του Wagner.

Η ομάδα / SRSLYyours*:

Το SRSLYyours είναι μια διεθνής ομάδα περφόρμερ, δραματουργών, ερευνητών και εικαστικών καλλιτεχνών με έδρα την Κύπρο, τη Γερμανία, τη Σουηδία, την Ελλάδα και την Ελβετία (καλλιτεχνικοί διευθυντές: Achim Wieland και Μάριος Ιωάννου). Βλέπουν το θέατρο ως ερέθισμα για κοινωνική - ίσως και πολιτική - αλλαγή. Αγκαλιάζουν συμμετοχικές μορφές που εμπλέκουν διαφορετικά είδη και θεωρούν τη σκηνή το

ιδανικό μέρος για να συναντηθούν οι άνθρωποι και να ανταλλάξουν ιδέες με τον πιο ουσιαστικό τρόπο, αποφεύγοντας τις συμβατικές αφηγήσεις και τις έτοιμες αλήθειες. Η δραματουργία, η έρευνα, η σκηνοθεσία, η γραφή και τα οπτικά μέσα είναι ίσα συστατικά στοιχεία που επηρεάζουν το ένα το άλλο σε ρέουσες διαδικασίες και σε μη ιεραρχικές δομές. Τους αρέσει να έχουν πολλούς μάγειρες στην κουζίνα και έχουν πολλούς λόγους να είναι τελειομανείς και ονειροπόλοι. Σοβαρά.

* Εθνικό Βραβείο 2019/MilanOff, Grand Prix Stockholm 2020/Stoff, Καλύτερη Θεατρική Ερμηνεία σε Σκηνές Βερολίνου 2017/Zitty, Τεύχος Berlinale.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία/δραματουργία: Achim Wieland

Συν-δραματoυργία: Μάριος Ιωάννου

Ερμηνεύουν: Μάριος Ιωάννου, Έλενα Καλλινίκου, Μαρίνα Μακρή 

Κείμενα: Achim Wieland, Μάριος Ιωάννου (με την συμβολή των περφόρμερ και λοιπών συνεργατών της παράστασης)

Κίνηση: Μιχάλης Αριστίδου

Διαδραστική ανάπτυξη: Diego Armando Aparicio 

Σύμβουλος/επιμέλεια κειμένου: Ράνια Ιακώβου 

Επιμέλεια ήχου/σύνθεση: Δημήτρης Σάββα     

Σχεδιασμός φωτισμού: Γιώργος Λάζογλου

Κοστούμια/σκηνικά: Ανδρέας Αντωνίου 

Make-Up: Άννα Αγαθοκλέους

Παραγωγή / Διαδραστική ανάπτυξη: Γιάγκος Χατζηγιάννης 

Βοηθός Παραγωγής: Πολύμνια Τσίντη

Συνεργάτες: Θέατρο Ριάλτο, Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου Υποστηρικτής: Στέγη Χορού Λεμεσού

Ευχαριστίες: Tanzfabrik /Berlin, Barry Church-Woods (Civil Disobedience), Sakari Laurila, Konstkollektivet / Gothenburg

Θέατρο Ριάλτο, Τρίτη 16 & Τετάρτη 17 Μαρτίου, Ώρα έναρξης: 19:00

(Η παράσταση είναι στα αγγλικά και On Stage)

Πληροφορίες: 77 77 77 45

Εισιτήρια: € 15 / 12 www.rialto.com.cy, Rialto App

Ανακοίνωση για το κοινό:

Για να μπορέσει να παρακολουθήσει την παράσταση, κάθε θεατής χρειάζεται ένα προσωπικό smartphone. Το smartphone προορίζεται μόνο για προσωπική χρήση και θα χρησιμοποιηθεί ως συσκευή ανάγνωσης / παρακολούθησης μιας ομαδικής συνομιλίας κατά τη διάρκεια της παράστασης.

Οι θεατές θα παρακολουθούν την παράσταση εν μέρει από το κινητό τους (smartphone) μέσω της εφαρμογής Whatsapp. Γι’ αυτό το λόγο οι θεατές θα πρέπει να έχουν φορτίσει τις συσκευές τους και να έχουν κατεβάσει την εφαρμογή ΠΡΙΝ την άφιξή τους στο θέατρο.

Περισσότερες οδηγίες θα δοθούν στο θέατρο πριν από την παράσταση, γι’ αυτό παρακαλείται το κοινό όπως προσέλθει 30 λεπτά πριν από την έναρξη της.


14 views0 comments

Kommentarer


bottom of page