top of page
Search

ISFFC: Ολοκληρώνεται την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου

Tην Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020 ολοκληρώνεται το φετινό 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου, με την τελετή βράβευσης που θα γίνει στο Θέατρο Ριάλτο, έπειτα από μια ομολογουμένως ιδιόμορφη φεστιβαλική εβδομάδα.

Παρόλο που το Φεστιβάλ ξεκίνησε κανονικά το περασμένο Σάββατο, στα μέσα της φεστιβαλικής εβδομάδας οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να μειώσουν τον αριθμό των θεατών στους 75, όταν ανακοινώθηκε αύξηση των περιστατικών covid-19 και επιβλήθηκαν νέα περιοριστικά μέτρα σε θέατρα και κινηματογράφους.

Την Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου, και έπειτα από τις εύλογες αντιδράσεις των κυπριακών θεάτρων και των οργανωμένων συνόλων του πολιτισμού, το Υπουργείο Υγείας αναθεώρησε το μέτρο μείωσης των θεατών στους 75, και πλέον όλα τα θέατρα και οι κινηματογράφοι επιστρέφουν στο 50% της πληρότητάς τους. Ως εκ τούτου, όλα τα εισιτήρια που έχουν εξασφαλιστεί από το κοινό για το Φεστιβάλ ισχύουν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν κανονικά για τις δύο τελευταίες νύχτες. Η χρήση μάσκας εντός της αίθουσας είναι υποχρεωτική από 15/10.

Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στον εξωτερικό χώρο του Θεάτρου Ριάλτο την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, στις 10.30μ.μ., αμέσως μετά τις τελευταίες προβολές του διαγωνιστικού προγράμματος. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής θα ανακοινώσουν τους φετινούς νικητές, ενώ η λίστα των βραβείων φέτος εμπλουτίζεται με το ποσό των €2,500  που θα συνοδεύει το Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας Κυπριακής Ταινίας «Ντίνου Κατσουρίδη» (που αρχικά περιελάμβανε μόνο παροχή τεχνικού εξοπλισμού) και το οποίο απονέμεται στον Καλύτερο Κύπριο Σκηνοθέτη. Επιπλέον, η διεθνής εταιρεία διανομής ταινιών Radiator Films θα προσφέρει διανομή στην κυπριακή ταινία μικρού μήκους που θα κερδίσει το πρώτο βραβείο Καλύτερης Κυπριακής ταινίας- μια εξαιρετικά σπάνια ευκαιρία για τον κυπριακό κινηματογράφο μικρού μήκους.

Τα βραβεία για τα οποία διαγωνίζονται οι δημιουργοί και οι ταινίες τους είναι:

  • Υποβολή υποψηφιότητας στα Βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας 

Κινηματογράφου, βάσει των κανονισμών της Ακαδημίας.

Διεθνές Διαγωνιστικό: •    1ο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους: 4000 Ευρώ  •    Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας: 2500 Ευρώ •    2ο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας: 1500 Ευρώ •    Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ : 3000 Ευρώ •    Η Κριτική Επιτροπή δύναται να δώσει μέχρι 3 Ειδικές Μνείες στο Διεθνές 

Διαγωνιστικό Τμήμα.

Eθνικό Διαγωνιστικό: •    1ο Βραβείο Καλύτερης Κυπριακής Ταινίας: 4000 Ευρώ και Διανομή της ταινίας από τη Radiator Films •    2ο Βραβείο Καλύτερης Κυπριακής Ταινίας:  2500 Ευρώ •    Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας Κυπριακής Ταινίας «Ντίνου Κατσουρίδη»: 

Παροχή τεχνικού εξοπλισμού για την επόμενη μικρού μήκους του δημιουργού 

(υπηρεσίες) + 2500 Ευρώ •    Bραβείο Καλύτερης Φωτογραφίας: Υπηρεσίες post-production, colour correction

και DCP in HD – Εταιρεία Stefilm (υπηρεσίες) •    Βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας σε Κυπριακή Ταινία 500 Ευρώ – Προσφορά Δήμου Λεμεσού

Βραβείο Φοιτητικής Επιτροπής για Καλύτερο Μουσικό Βίντεο: 500 Ευρώ – Πρόγραμμα ΑΜΑΖΕ ΜΕ – Δίνεται από την Φοιτητική Κριτική επιτροπή του Τμήματος Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του ΤΕΠΑΚ.

Μετά από τις βραβεύσεις, θα προβληθούν υπαίθρια τα μουσικά βίντεο από το πρόγραμμα Amaze Me!

Το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα www.isffc.com.cy Όλες οι ταινίες είναι κατάλληλες για άνω των 18. 

*Το Θέατρο Ριάλτο λειτουργεί σύμφωνα με διεθνή πρότυπα και τα μέτρα ασφάλειας και υγείας όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί στην τελευταία κυβερνητική εγκύκλιο που αφορά κινηματογράφους και κλειστά θέατρα. Αναλυτικά τα μέτρα που λαμβάνονται στην ιστοσελίδα του θεάτρου εδώ.

Διοργανωτές: Το Φεστιβάλ είναι μια συνδιοργάνωση των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υ.Π.Π.A.N. και του Θεάτρου Ριάλτο. 

Instagram: isffc_filmfestival

Twitter: #RialtoTheatreCy /#isffc20

Πληροφορίες: 77 77 77 45

www.isffc.com.cy  / www.rialto.com.cy

Συνδιοργανωτές: Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο & Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο

Υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λεμεσού, Κ. Νίκου Νικολαΐδη

Xορηγοί Επικοινωνίας: ΡΙΚ, CITY, Eρτ3

Επίσημος Εταίρος: Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου (EFA)

Τεχνική Υποστήριξη: Εvent Pro

Χορηγός Φιλοξενίας: The Mediterranean Beach Hotel

Στηρίζουν: Ινστιτούτο Γκαίτε, Tεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ΕΤΑΛ Κινηματογραφική Λέσχη Λεμεσού, Βιβλιοτρόπιο, Πανεπιστήμιο Κύπρου Γραφείο Αποφοίτων, Εφημερίδα Λεμεσός, lemesos blog, Vestnik Kipra


4 views0 comments

Yorumlar


bottom of page