top of page
Search

Arcadian Child και Delirium Elephants

Arcadian Child και Delirium Elephants δύο σημαντικά σχήματα της εναλλακτικής μουσικής, επι σκηνής Θεάτρου Ριάλτο στις 18 Οκτωβρίου

Το Θέατρο Ριάλτο, συνεχίζοντας τον κύκλο των επί σκηνής συναντήσεων, προσκαλεί τα δύο σημαντικά σχήματα της εναλλακτικής μουσικής - Arcadian Child και Delirium Elephants - σε μια σχεδόν προσωπική επικοινωνία με τους φίλους και θεατές τους. 

Arcadian Child

Μετά την τελευταία τους επιτυχία με την κυκλοφορία του δίσκου τους «Superfonica» αλλά και τη πρόβολη που πήραν απο τη συμμετοχή του «The March» στη σειρά του Netflix «Love 101», οι «Arcadian Child» επιστρέφουν με το πιο φιλόδοξο άλμπουμ τους. Σκοτεινοί και υπερβατικοί, οι Αρκάδες της ψυχεδέλειας, βυθισμένοι σε ενστικτώδη υπαρξιακά ρήγματα, βγαίνουν από τη ζώνη άνεσής τους κι μεταπλάθουν στοιχεία progressive και post rock χωρίς να παραβιάζουν τις ανατολίτικες νόρμες. Ο ραφιναρισμένος ήχος τους δημιουργεί μια ισχυρή αφήγηση στο άλμπουμ καθώς οι διαθέσεις υποχωρούν και οι ήχοι ρέουν οργανικά, απογειώνοντάς τους στη μουσική στρατόσφαιρα. 

Ψυχεδελικοί, ωμοί και μεθυστικοί, οι Arcadian Child δημιουργούν ενα ηλεκτρισμένο αμάλγαμα rock, έντασης και κάθαρσης ξεκινώντας απο τις ανατολίτικες ρίζες και καταλήγωντας στις παρυφές του δυτικού psych. Σκοτεινοί, ντύνουν την μουσική τους της με στίχους που ταλαντεύονται μεταξύ ειρωνίας, αυτοκριτικής και περισυλλογής. Το ντεμπούτο τους “Afterglow”, κυκλοφόρησε τον Οκτωβρίου του 2017 ενθουσιάζοντας κριτικούς αλλά και το συνεχώς αναπτυσσόμενο νεοψυχεδελικό κοινό. Στις 23 Νοεμβρίου 2018 κυκλοφόρησαν τον δεύτερο τους δίσκο με τίτλο “Superfonica” μέσω των Ripple και Rogue Wave Records, ο οποίος έλαβε διθυραμβικές κριτικές, ενώ συμπεριλήφθηκε σε πολλές λίστες με τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Οι Arcadian Child επιστρέφουν με το “Protopsycho”, την πιο φιλόδοξη δουλειά τον Οκτώβρη του 2020. 

Panagiotis I.G – φωνητικά / κιθάρες

Stathis Hadjicharalambous – κιθάρες

Andreas Kerveros – μπάσο / φωνητικά

Constantinos Pavlides – τύμπανα

Artwork: Agis Chatzigeorgiou


Οι Delirium Elephants δημιουργήθηκαν το 2012 στην Κύπρο απο τον Δημήτρη Ζαχαρίου και τον Στέφανο Γεωργιάδη ως αντίδραση στην γκρίζα μουσική σκηνή του νησιού. Παίζουν ενα δυναμικό κράμα indie rock με 70ς ψυχεδέλεια όπου οι σαφείς pop αναφορές τους ξεχειλίζουν και χρωματίζουν τον ήχο τους. Πολυδιάστατοι και εκκεντρικοί, οι Delirium Elephants επηρεάζονται απο την πολιτιστική ντέκα της εποχής και με όχημα τον πολυεπίπεδο indie ήχο, αποτυπώνουν τις έντονες κοινωνικές ανησυχίες τους στον στίχο τους. 

Έχοντας καταθέσει εντυπωσιακά δείγματα γραφής τα τελευταία χρόνια σε μουσικές σκηνές και φεστιβάλς στην Κύπρο, οι Delirium Elephants ταξίδεψαν τον 2019 στο Βερολίνο για μια sold-out συναυλία όπου παρουσίασαν τους δύο δίσκους τους Songs and Poems (2013) & Delirium Elephants (2017). Με δύο δίσκους στις αποσκευές τους και έντονη την ανάγκη για εξέλιξη η μπάντα ηχογράφησε τον 3ο δίσκο της Spaceman in Love ο οποίος κυκλοφόρησε το 2020.  

Στέφανος Γεωργιάδης – φωνή/κιθάρα Δημήτρης Ζαχαρίου – πλήκτρα/φωνητικά Χρίστος Κατσουνωτός – κιθάρες/φωνητικά

Βύρωνας Αθηνοδώρου – μπάσο/φωνητικά 

Κωνσταντίνος Παυλίδης – τύμπανα

Οδηγίες προς θεατές

Στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπιση του Covid 19, το κοινό επιβάλλεται όπως: 

Α. Προεξασφαλίζει τα εισιτήρια του είτε ηλεκτρονικά, είτε από το ταμείο του θεάτρου, το οποίο λειτουργεί: Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 – 15:00.

(Δύο ώρες πριν από κάθε παράσταση το ταμείο θα είναι ανοικτό για επίλυση τυχόν προβλημάτων)

Β. Προσέρχεται έγκαιρα στο θέατρο, κρατεί τις αποστάσεις ασφαλείας και φέρει μάσκα κατά την είσοδο, έξοδο και διακίνηση του εντός του Θεάτρου

Χορηγοι Επικοινωνίας: Κανάλι 6, ΡΙΚ

Διάρκεια: 120’

Θέατρο Ριάλτο - Επί Σκηνής, Κυριακή 18 Οκτωβρίου, 20:30 

Είσοδος: € 10 /8

Πληροφορίες / Κρατήσεις: 77 77 77 45

E-ticket: rialto.com.cy


7 views0 comments

Comments


bottom of page