top of page
Αναζήτηση

Συναυλίες Μιχάλη Χριστοδουλίδη αφιερωμένες στην κυπριακή ποίηση «Στες άκρες των ακρών στην τέλειωσιν του κόσμου»

Το ΑΚΕΛ τιμώντας τον κορυφαίο συνθέτη Μιχάλη Χριστοδουλίδη διοργανώνει δύο συναυλίες αφιερωμένες στην κυπριακή ποίηση με τίτλο Στες άκρες των ακρών στην τέλειωσιν του κόσμου.


Οι συναυλίες περιλαμβάνουν τραγούδια από τον Ακριτικό Κύκλο του 11ου και 12ου αιώνα, τις Ρίμες Αγάπης του 16ου αιώνα και τραγούδια από την σύγχρονη ποίηση.


Η κυπριακή διάλεκτος σαν ξεχωριστό και ιδιαίτερο κομμάτι στην Ελληνική γλώσσα αποτελεί τον κορμό αυτής της μοναδικής «συναυλίας-θέαμα», όπου οι ιστορίες των ακριτών ζωντανεύουν με τεχνικές θεάτρου σκιών πίσω από την ορχήστρα και τους τραγουδιστές.


Ένας φοβερός Σαρακηνός εμφανίζεται στη σκηνή σαν μια μεγάλη σκιά και γίνεται ο φόβος και ο τρόμος στην Κύπρο. Ο Κωνσταντάς καλείται να τον αντιμετωπίσει και να ελευθερώσει την Κύπρο.


Το πρόβλημα της λειψυδρίας της Κύπρου προσωποποιείται σε έναν τεράστιο Κάβουρα που δεν αφήνει το νερό να τρέξει. Ο Κωνσταντάς και πάλι καλείται να σώσει την Κύπρο από το φοβερό τέρας.


Τέλος, το τραγούδι του νεκρού αδελφού, και η υπόσχεση του αδελφού να φέρει στην μάνα την κόρη από τα ξένα ακόμα και νεκρός.


∙ Τραγουδούν: Γιάννης Διονυσίου, Κατερίνα Παράσχου, Πάρης Παράσχου.

∙ Την σκηνοθετική επιμέλεια και τον σχεδιασμό των φιγούρων του Θεάτρου Σκιών έχει αναλάβει ο Άντης Παρτζίλης.

∙ Σχεδιασμός Φωτισμού: Καρολίνα Σπύρου

∙ Ήχος: Ανδρέας Γεωργαλής

∙ Θέατρο σκιών: Πάμπος Χαραλάμπους και Βασιλική Ανδρέου.

∙ Μουσικοί: Χαράλαμπος Παντελή, Λαούτο / Ρίτα Σεργίδου, Τσέλο / Ανδρέας Κελίρης, βιόλα / Νίκος Ιωάννου, Μπάσο / Σωκράτης Λεπτός, κιθάρα / Έλενα Παπαγεωργίου, Σαντούρι / Εύα Σταύρου, φλάουτο

∙ Την συναυλία διευθύνει ο συνθέτης.


Διοργανωτής: Κ.Ε. ΑΚΕΛ

Χορηγός επικοινωνίας: Όμιλος ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Επίσημος χορηγός: ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ


ΘΕΑΤΡΟ ΡΙΑΛΤΟ, Λ/ΣΟΣ

15/Φεβρουαρίου 2024, 20:30

Εισιτήρια: € 10

E-ticket : www.rialto.com.cy

Tαμείο Θεάτρου: 77 77 77 45

(Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-  15:00)



4 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page