top of page
Αναζήτηση

Επιτυχημένη η χθεσινή πρώτη εκδήλωση του αφιερώματος στον Θεόδωρο Τερζόπουλο.

Πραγματοποιήθηκε χθές με επιτυχία στην Αίθουσα Τάσσος Παπαδόπουλος του ΤΕΠΑΚ το πρώτο γεγονός του ξεχωριστού αφιερώματος στον διακεκριμένο σκηνοθέτη και δάσκαλο του θεάτρου. Αφού χαιρέτησαν εκ μέρους του Θεάτρου Ριάλτο και των Σχολών Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστήμιου Κύπρου η Γεωργία Ντέτσερ και ο Γιάννης Χρηστίδης, ο Χρήστος Γεωργίου, Διευθυντής του ΚΚΔΙΘ έκανε μια εισαγωγή στην οποία αναφέρθηκε στη σχέση του Τερζόπουλου με το θέατρο και τις παραστάσεις του στην Κύπρο. Ακολούθως η κριτικός θεάτρου, Πηνελόπη Χατζηδημητρίου με αφορμή την έκδοση ‘Στον Λαβύρινθο: Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος συναντά τον Χάινερ Μύλλερ’, μίλησε για τη διεθνή πορεία του Θεόδωρου Τερζόπουλου που σηματοδοτείται από τις σπουδές του στο Berliner Ensemble και την καθοριστική γνωριμία του με τον Χάινερ Μύλλερ.


Στην παρουσίαση η ηθοποιός του Σοφία Χίλλ διάβασε ένα γράμμα που του έστειλε η Δέσποινα Μπεμπεδέλλη, η οποί συνεργάστηκε μαζί του στις Τρωάδες, παραγωγή της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2017. Ανάμεσα σε πολλά σπουδαία και συγκινητικά , η Δ.Μπ. έγραψε… « Ήθελα να ήμουν νέα όταν συναντηθήκαμε για να μπορούσα να συνεχίσω να είμαι εγώ ακόλουθος -Βάκχη- στο «θίασο» σου Διόνυσε μου»…


Μετά την Σοφία Χίλλ, η Αγλαία Παππά και ο Τάσος Δήμας ηθοποιοί της παράστασης Alarme που θα έχουμε την ευκαιρία ν δούμε το Σάββατο 25 Νοεμβρίου στο θέατρο Ριάλτο, διάβασαν σκέψεις και παρεμβάσεις του Θεόδωρου Τερζόπουλου για το θέατρο και τον κόσμο σήμερα.


Τέλος Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος μοιράστηκε τις εμπειρίες και σταθμούς από την πορεία του συζητώντας με το κοινό. Στο χώρο προβάλλονταν βιντεοσκοπημένες παραστάσεις του Θεάτρου Άττις, προσφέροντας στο κοινό μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσει σπουδαίες παραστάσεις κα να συζητήσει με τους δημιουργούς .


Απόψε ς 24 Νοεμβρίου στις 19:00 θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Σπύρου Τσιφτσή Διόνυσος, η επιστροφή, ( 97’) που αποτελεί ένα κινηματογραφικό πορτρέτο του σπουδαίου σκηνοθέτη. Η ταινία ακολουθεί το παγκόσμιο ταξίδι του Τερζόπουλου, από το χωριό Μακρύγιαλος όπου γεννήθηκε ως τέταρτος γιος ενός Έλληνα μετανάστη από τη Μαύρη Θάλασσα, στο Berliner Ensemble στο Βερολίνο, στη Ρωσία, στην Κίνα, στις ΗΠΑ, στη θεατρική του βάση στην Αθήνα, και τέλος, στους Δελφούς, όπου ξεκίνησαν όλα. Παραγωγή: Μαρία Γεντέκου, σενάριο/σκηνοθεσία: Σπύρος Τσιφτσής

Διανομή: Carousel Films Αίθουσα Τάσσος Παπαδόπουλος ΤΕΠΑΚ

Στις 25 Νοεμβρίου στις 20:30 θα παρουσιαστεί η παράσταση-ορόσημο, Alarme, δεκατρία χρόνια μετά την ιστορική της πρεμιέρα στο ΄Αττις.


Πρόκειται για μια σκηνική σύνθεση με αφορμή την αλληλογραφία μεταξύ της βασίλισσας Ελισάβετ Α΄ και της Μαρίας Στιούαρτ. Διαπραγματεύεται τη σχέση αγάπης- μίσους ανάμεσα στις δυο βασίλισσες, που στην πραγματικότητα δε συναντήθηκαν ποτέ, για να αναδείξει το πάντα επίκαιρο θέμα της εξουσίας.


Σκηνοθεσία/ εγκατάσταση/δραματουργική σύνθεση: Θεόδωρος Τερζόπουλος

Κοστούμια: Λουκία

Μουσική : Παναγιώτης Βελιανίτης

Φωτισμοί : Θεόδωρος Τερζόπουλος/ Κωνσταντίνος Μπεθάνης

Πρωταγωνιστούν: Σοφία Χιλλ , Αγλαΐα Παππά, Τάσος Δήμας

Θέατρο Ριάλτο (Εισιτήριο: € 20/15)

Οι εκδηλώσεις κλείνουν στις 27 Νοεμβρίου με τη διοργάνωση εργαστηρίου- επίδειξης της μεθόδου του Θεόδωρου Τερζόπουλου από τον στενό του συνεργάτη Σάββα Στρούμπο στις 10:00-15:00 για ηθοποιούς και σπουδαστ@ δραματικών σχολών. Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετοχών είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής info@rialto.com.cy 77777745.


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΡΙΚ, BLACK LEMON , ΚΑΝΑΛΙ 6, LOVE FM, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, LIMASSOL TODAY

ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ: ΟΠΑΠ, MEDOCHEMIE, ATLAS PANTOU

ΧΟΡΗΓΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ: Mediterranean Beach Hotel


Πληροφορίες & E-ticket www.rialto.com.cy

ή καλέστε στο τηλέφωνο του θεάτρου στο 77777745

(Δευτέρα – Παρασκευή 10:00- 15:00)




2 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page