top of page
Αναζήτηση

Το 4ο DOT.ON.THE.MAP INDUSTRY DAYS ανακοινώνει το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ εκδηλώσεων

Η πλατφόρμα συμπαραγωγής, επιμόρφωσης και δικτύωσης Dot.on.the.Map Ιndustry Days επανέρχεται για τέταρτη συνεχή χρονιά (27 - 29 Απριλίου 2023), και ανακοινώνει το πρόγραμμα εκδηλώσεων, το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά σε διαπιστευμένους επαγγελματίες του κινηματογράφου. Το Dot.on.the.Map Industry Days είναι μια θεσμική δράση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες – Κύπρος. Το Φεστιβάλ αποτελεί θεσμό του Υφυπουργείου Πολιτισμού της Κύπρου, που διοργανώνεται από το Τμήμα Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού, σε συνεργασία με το Θέατρο Ριάλτο.


Κατά τη διάρκεια της τριήμερης διοργάνωσης, παραγωγοί, σκηνοθέτες και σεναριογράφοι από τις χώρες της Μεσογείου θα έχουν την ευκαιρία να διασυνδεθούν με επαγγελματίες του διεθνούς κινηματογραφικού χώρου, με στόχο τη συνεργασία σε επίπεδο χρηματοδότησης, ανάπτυξης και διανομής ταινιών μυθοπλασίας μεγάλου μήκους.


Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να αιτηθούν για διαπίστευση μέχρι την Τρίτη, 18 Απριλίου 2023 στον ακόλουθο σύνδεσμο:


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Με βασικό πυλώνα την εκπαίδευση και δικτύωση των επαγγελματιών του κινηματογράφου, το Dot.on.the.Map Ιndustry Days ανακοινώνει μια σειρά από εκπαιδευτικές παρουσιάσεις, συζητήσεις και masterclasses που απευθύνονται αποκλειστικά σε επαγγελματίες του κινηματογράφου.


Παρασκευή 28 Απριλίου, 2023


11:00 Διαδικασία Pitching (Θέατρο Ριάλτο)


Η διοργάνωση θα ανοίξει επίσημα την Παρασκευή, 28 Απριλίου, 2023 στις 11π.μ. με τη διαδικασία pitching στο Θέατρο Ριάλτο, κατά την οποία ομάδες παραγωγών - σκηνοθετών από χώρες της Μεσογείου θα παρουσιάσουν κινηματογραφικά σχέδια ταινιών μυθοπλασίας μεγάλου μήκους, στο φόρουμ συμπαραγωγής Dot.on.the.Map Meeting Point, με στόχο μελλοντικές συνεργασίες με άλλους κινηματογραφιστές, παραγωγούς, χρηματοδότες, sales agents, διανομείς, εκπρόσωπους φεστιβάλ και χρηματοδοτικούς φορείς για τον κινηματογράφο. Το φόρουμ πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Αγορά του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.


14:00 Παρουσίαση Προγράμματος Μειοψηφικών Παραγωγών του Υφυπουργείου Πολιτισμού (Συμβουλευτική Επιτροπή Κινηματογράφου)

Παρουσιάζει ο κ. Διομήδης Νικήτα, Μορφωτικός Λειτουργός - Τομέας Κινηματογράφου, Εκπρόσωπος Eurimages & EFP, Τμήμα Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού, Υφυπουργείο Πολιτισμού.


14:15 Συζήτηση Πάνελ: Παρουσίαση επενδυτικών κινήτρων στην Κύπρο, Cyprus Film Commission – Invest Cyprus

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οπτικοακουστικής Κύπρου, κ. Λευτέρης Σ. Ελευθερίου, θα μιλήσει για τα κίνητρα του Σχεδίου Οπτικοακουστικής και την εμπειρία που έχει αποκτηθεί τα τελευταία χρόνια. Μαζί του στο πάνελ οι Κύπριοι παραγωγοί κ. Μάριος Πιπερίδης, κ. Janine Teerling (ΑΜP Filmworks) και η κ. Στελάνα Κληρή (Μeraki Films).


15:00 Παρουσίαση Eurimages Cinema Support Fund

H κ. Iris Cadoux, Eurimages Project Manager, θα παρουσιάσει τον επικαιροποιημένο κανονισμό της Eurimages για τη στήριξη συμπαραγωγών μεγάλου μήκους.


15:45 ΜΑSTERCLASS Από το σενάριο στην προβολή μιας ταινίας: Ο ρόλος του μάρκετιγκ ταινιών σε κάθε στάδιο

Με την παραγωγό κ. Βίκυ Μίχα, Asterisk* Films, Ελλάδα.


Σάββατο 29 Απριλίου, 2023


10:00 Παρουσίαση: Γυρίσματα στην Ελλάδα - Συμπαραγωγές με την Ελλάδα: Επιτυχίες και Ευκαιρίες

Παρουσιάζει η Διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, κ. Αθηνά Καρτάλου.


10:15 Ενημερωτική παρουσίαση Προσκλήσεις Ανάπτυξης Έργων “MEDIA”, Οργανισμός Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων & Πολιτιστικών Σχέσεων / Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη, Κύπρος

Παρουσιάζει ο κ. Νέναντ Μπογκντάνοβιτς, Συντονιστής Επιχειρησιακού Προγραμματισμού Οργανισμού Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πολιτιστικών Σχέσεων, και Επικεφαλής Γραφείων/Σημείων Επαφής για τα προγράμματα «Δημιουργική Ευρώπη» και «CERV»


10:45 ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΑΝΕΛ

Επιμελητές προγραμμάτων διεθνών κινηματογραφικών φεστιβάλ σε μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης.

Στο πάνελ: Delly Shirazi, Rotterdam IFF, Sebastian Markt, Berlinale Generation, Bassam Alassad, Διεθνές Φεστιβάλ Κιν/φου Αμμάν, και Νicolas Feodoroff, FidMarseille. Συντονίζει η Celine Roustan, υπεύθυνη διανομής ταινιών στην Films Grand Huit, και επιμελήτρια προγραμμάτων (programmer) Φεστιβάλ Κινηματογράφου (Palm Springs Short and IF, SXSW, Toronto ΙFF, Dublin IFF, San Franscisco ΙFF κ.α.)


12:00 Συζητώντας με τη Julie Bertuccelli

Mια ζωντανή συνέντευξη με τη διεθνούς φήμης Γαλλίδα σκηνοθέτρια και Πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες, και τον Ιταλό δημοσιογράφο Davide Abbatescianni [Cineuropa].


Όλες οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν στην αγγλική γλώσσα.


Για πληροφορίες επικοινωνείτε στο dotonthemap@cyprusfilmdays.com ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας: dot.cyprusfilmdays.com


Διαδικασία Αιτήσεων για Διαπιστεύσεις


Η διαπίστευση απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες του κινηματογράφου με ενεργό δραστηριότητα (παραγωγούς, σκηνοθέτες, σεναριογράφους, υπεύθυνους πωλήσεων/sales agents, διανομείς, εκπρόσωπους φεστιβάλ και κινηματογραφικών φορέων, εκπρόσωπους τηλεοπτικών καναλιών, κινηματογραφικών και τηλεοπτικών πλατφόρμων).


Αιτήσεις - Προθεσμία:


Αιτήσεις για διαπιστεύσεις από επαγγελματίες του κινηματογράφου γίνονται δεκτές στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://access.cyprusfilmdays.com

μέχρι την Τρίτη, 18 Απριλίου 2023.


Σε ένδειξη της στήριξής τους προς την τοπική κινηματογραφική κοινότητα, οι διοργανωτές προσφέρουν ΔΩΡΕΑΝ διαπιστεύσεις σε όλους/ες τους/τις επαγγελματίες του κινηματογράφου που δραστηριοποιούνται ενεργά στην Κύπρο, στον τομέα της ανάπτυξης, παραγωγής και προώθησης ταινιών. Το κόστος για απόκτηση διαπίστευσης για διεθνείς επαγγελματίες είναι €45.


Η δράση Dot.on.the.Map Industry Days αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για δικτύωση των Κυπρίων παραγωγών και σκηνοθετών και διασύνδεσή τους με σημαντικούς διεθνείς επαγγελματίες του κινηματογράφου.



2 Προβολές0 Σχόλια
bottom of page