top of page
Αναζήτηση

Ανοικτή πρόσκληση για δήλωση ενδιαφέροντος από την κολλεκτίβα Κούλλου|Μάκκα

  • Είσαι άτομο με ή χωρίς αναπηρία που αγαπάς το θέατρο και τις παραστατικές τέχνες;

  • Θέλεις να ανακαλύψεις διάφορες πτυχές σου μέσω συλλογικής διαδικασίας εξάσκησης και παραγωγής θεατρικών έργων;

  • Έχεις την ανάγκη να είσαι σε μια ποικιλόμορφη ομάδα που να δημιουργείτε και να εξελίσσεστε μαζί;


Τότε σε περιμένουμε στον Πολυχώρο Συνεργείο στις 27/12/2022, η ώρα 16:00 μμ. για να γνωρίσεις τον τρόπο που δουλεύει η ομάδα Κούλλου| Μάκκα.


Ποιες είμαστε:

Η σκηνοθέτιδα και θεατροπαιδαγωγός Έλενα Σωκράτους, η χοροπαιδαγωγός μικτών ικανοτήτων Ελευθερία Σωκράτους και η ηθοποιός, περφόρμερ και θεατροπαιδαγωγός Νάγια Τ. Καρακώστα συνεργάζονται και αποτελούν τον βασικό πυρήνα της ομάδας αυτής. Σκοπός μας όμως είναι να γίνουμε περισσότεροι/ες.


Η φιλοσοφία μας και η ανάγκη συν- ύπαρξης μας:

Η κολλεκτίβα Κούλλου|Μάκκα δημιουργήθηκε από την κοινή ανάγκη των πιο πάνω τριών γυναικών να δημιουργήσουν μια θεατρική ομάδα σε ένα συμπεριληπτικό και ποικιλόμορφο πλαίσιο. Το θέατρο από την φύση του είναι μια τέχνη που δίνει χώρο στις ιστορίες να ζωντανέψουν μπροστά στα μάτια και τα αυτιά του κοινού. Ποιες ιστορίες ποιων ανθρώπων είναι όμως αυτές που επιλέγουμε να αφηγηθούμε; Σε ποια σώματα, ποια μάτια και ποια αυτιά δίνεται στ’ αλήθεια το δικαίωμα να βιώσουν αυτήν την εμπειρία; Αν συμπερίληψη σημαίνει πως κάθε άτομο από τη φύση του έχει το δικαίωμα να ανήκει, να συμμετέχει και να υπάρχει ισότιμα σε κάθε πτυχή της κοινωνίας, τότε πόσο το έχει πετύχει αυτό η Κυπριακή κοινωνία;


Με αφετηρία τους πιο πάνω προβληματισμούς, η κολλεκτίβα Κούλλου|Μάκκα σε σύμπραξη με το θέατρο Ριάλτο και τον Πολιτιστικό φορέα Συνεργείο, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια μικτή ομάδα με άτομα με ή χωρίς αναπηρίες με όρους καθολικής προσβασιμότητας. Δηλαδή τον σχεδιασμό και τη δόμηση ενός περιβάλλοντος έτσι ώστε αυτό να είναι εύληπτο, προσβάσιμο και εύχρηστο από όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους ανεξαρτήτως ηλικίας, καταγωγής, φύλου και ικανοτήτων.


Παρακαλούμε επιβεβαίωσε τη συμμετοχή σου μέχρι 20 Δεκεμβρίου 2022 με μήνυμα ή mail.


Για ερωτήσεις ή πληροφορίες μπορείς να επικοινωνήσεις με την Ελευθερία Σωκράτους στο Email: elycy88@hotmail.com και Τηλέφωνο: 99784949.



35 Προβολές0 Σχόλια
bottom of page