top of page
Αναζήτηση

Α future to die for στο Θέατρο Ριάλτο στις 3 και 4 Φεβρουαρίου

Μετά την επιτυχημένη σειρά παραστάσεων στο Θέατρο Πόλης στη Λευκωσία τον περασμένο χρόνο, το Α future to die for της Λίας Χαράκη θα παρουσιαστεί στη Λεμεσό, στο Θέατρο Ριάλτο, για δύο μόνο παραστάσεις.

Η νέα κωμικοτραγική παράσταση της Λίας Χαράκη εστιάζει στην προώθηση υπηρεσιών και προϊόντων για την ανθρώπινη επιβίωση με αφορμή τη σχεδόν μη ανατρέψιμη οικολογική καταστροφή. Πρέπει να συνεχίσουμε να λειτουργούμε με καπιταλιστικό τρόπο ακόμη και τώρα που επιβάλλεται να είμαστε σε εγρήγορση; Είναι οι αρχές του ανταγωνισμού και του διχασμού ένας τρόπος επιβίωσης ή ένα μέσο καταστροφής; Μέσα από τις πρόσφατες επικήδειες τελετουργίες που μπορεί κανείς να προγραμματίσει ενώ είναι ακόμα ζωντανός, το «must have» πακέτο επιβίωσης και τη μετάβαση σε μια θρεπτική διατροφή που περιλαμβάνει βίγκαν αμπελοπούλια, υπάρχει ακόμα φως στην άκρη του τούνελ. Και όλα αυτά υπό τον ήχο του νέου τραγουδιού της Ven 'Homo Auditus'. Σύλληψη, σκηνοθεσία, τραγούδι: Λία Χαράκη Περφόρμερ/δημιουργική ομάδα: Aλέξης Bασιλείου, Ανδρέας Κέντης, Αριάνα Μαρκουλίδου, Ελεάνα Aλεξάνδρου, Λία Χαράκη Κείμενο: Λία Χαράκη σε συνεργασία με τη δημιουργική ομάδα Μουσική/Σχεδιασμός ήχου: Γιάννης Χριστοφίδης Επιμέλεια σκηνικού χώρου: Γιάννης Τουμαζής Κοστούμια: Αριάνα Μαρκουλίδου Σύμβουλος δραματουργίας: Guy Cools Σύμβουλος σε θέματα καθοδήγησης επιχειρήσεων: Αυγή Σαββίδου Tεχνικός διευθυντής: Γιάγκος Χατζηγιάννης Φιλοξενούμενη καλλιτέχνης: Aleksandra Borys Γραφικά: Χριστίνα Πάντζαρου Φωτογραφίες: Παύλος Βρυωνίδης

H Λία Χαράκη είναι καλλιτέχνιδα / περφορμερ παραστατικών τεχνών και περφορμανς και η δουλειά της εστιάζει στους κλάδους της χορογραφίας, της περφορμανς, του επινοημένου θεάτρου, της μουσικής και της πρακτικής που ονομάζει επαναλαμβανόμενη ποίηση. Σπούδασε χοροθέατρο (Dance Theatre Studies) στο Laban centre στο Λονδίνο ενώ από το 2003 ζει και εργάζεται στην Κύπρο στα πλαίσια της καλλιτεχνικής δομής .pelma.Lia Haraki. Στα έργα της οι κοινωνικοπολιτικές νόρμες, το ετεροκανονικό και η έννοια της αξίας, αμφισβητούνται μέσω της σάτιρας και του αυτοσαρκασμού, ενώ η ευθραυστότητα και η ενσυναίσθηση υπογραμμίζονται ως σημαντικές ανθρώπινες ποιότητες.

Παραστάσεις της έχουν παρουσιαστεί μεταξύ άλλων στο Φεστιβάλ Αθηνών και Καλαμάτας, Royal Festival Hall, Bozar Brussels, Unesco Paris, The Place, Julidans Amsterdam, Tanec Praha, και άλλα. Υπήρξε ένας από τους καλλιτέχνες που εκπροσώπησαν την Κύπρο στη Μπιενάλε Βενετίας για τις εικαστικές τέχνες το 2013 με το σόλο ‘Tune In’ σε επιμέλεια του Raimundas Malasauskas (τιμητική διάκριση - Εύφημος Μνεία για το περίπτερο της Κύπρου και της Λιθουανίας). Έργα της έχουν βραβευτεί στην Πλατφόρμα Χορού Κύπρου (2003,2005) και έχουν διακριθεί στο Ευρωπαϊκό δίκτυο Aerowaves (2004,2009).

Το έργο της με τίτλο «The Performance Shop Concept» διερευνά την αξία της περφόρμανς ως άυλη μορφή τέχνης και επιλέχθηκε ως μία από τις 25 καλύτερες πρακτικές στην Ευρώπη από το δίκτυο EDN το 2016.

Eίναι λέκτορας στο πρόγραμμα χορού στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας καθώς και πρόεδρος/ ιδρυτικό μέλος της Στέγης Χορού Λεμεσού.

Στα πλαίσια της συνεργασίας της με το NiMAC Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας - συνεργασία Ιδρύματος Πιερίδη Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ (2019-2021), επιμελήθηκε προγράμματα φιλοξενίας, συνεργασίες και παραστάσεις με διάφορους ντόπιους και διεθνείς καλλιτέχνες.

Από το 2019 είναι συντονίστρια του ‘performance laboratory’ του Ευρωπαϊκού προγράμματος Οpen Up για υποεκπροσωπούμενους καλλιτέχνες σε οργάνωση του NiMAC Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας - συνεργασία Ιδρύματος Πιερίδη. liaharaki.com

Η παράσταση είναι στα Αγγλικά.

Χορηγοί επικοινωνίας ΡΙΚ και Κανάλι 6 Διάρκεια: 70' Το έργο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ 2021 των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. Συμπαραγωγή: NiMAC, Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας. Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη.

Θέατρο Ριάλτο, Πέμπτη 3 & Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου στις 20.30

Εισιτήρια: € 15/10, E-ticket: www.rialto.com.cy, Rialto App

Tαμείο: 77777745 (Δευ - Παρ 10:00-15:00 και 2 ώρες πριν την έναρξη των παραστάσεων)

1 Προβολή0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page