top of page
Αναζήτηση
Εικόνα συγγραφέαRialto Theatre

What’s the Story? Cyprus 2024 - Aνοικτό Κάλεσμα Υποβολής Έργων

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου (ISFFC) προσκαλεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τους δημιουργούς ταινιών μικρού μήκους να δηλώσουν συμμετοχή στο διεθνές εντατικό εργαστήρι What’s the Story? Cyprus.  Το εργαστήρι αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας “Talents Generator Factory” (TGF).


Το εργαστήρι διάρκειας πέντε ημερών είναι αφιερωμένο στην ανάπτυξη και συγγραφή σεναρίου για μικρού μήκους ταινία και θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου, από 14 μέχρι 18 Οκτωβρίου 2024.


Τι είναι το What’s the Story? Cyprus

Το εργαστήρι διεξάγεται υπό την καθοδήγηση δύο έμπειρων εκπαιδευτών και απαιτεί από όλους τους επιλεχθέντες ενεργή συμμετοχή και ανοικτό πνεύμα για συνεργασία. Το εργαστήρι διεξάγεται με φυσική παρουσία, τόσο σε πλαίσιο διδασκαλίας εντός αίθουσας, όσο και σε εξατομικευμένες συναντήσεις. Στους συμμετέχοντες ανατίθενται συγκεκριμένα καθήκοντα και εργασίες που θα κληθούν να παραδώσουν την αμέσως επόμενη ημέρα.


Περίπου ένα μήνα μετά την ολοκλήρωση του εργαστηρίου, το TGF θα προσφέρει σε όλους τους συμμετέχοντες διαδικτυακή εκπαίδευση στη διαδικασία pitching. Κατά τις εβδομάδες που θα ακολουθήσουν, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με διεθνείς παραγωγούς που ενδιαφέρονται να γίνουν συμπαραγωγοί σε ταινίες μικρού μήκους. Οι συναντήσεις θα γίνουν διαδικτυακά και τη διοργάνωσή τους αναλαμβάνει το TGF. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να δημοσιεύσουν στην ιστοσελίδα του TGF στοιχεία που θα συνοψίζουν το έργο τους, ως μέσο προώθησης της υπό ανάπτυξη ταινίας τους. Τα στοιχεία αυτά θα επικαιροποιούνται με την εξέλιξη του πρότζεκτ.


Μετά το πέρας του εργαστηρίου και την υποβολή του απαιτούμενου τελικού υλικού, ένας/μία συμμετέχων/ουσα ανά εργαστήρι θα επιλεχθεί από τους εκπαιδευτές για να αναπτύξει περαιτέρω το σενάριό του/της. Η ανάπτυξη γίνεται διαδικτυακά κατά τους μήνες που θα ακολουθήσουν το εργαστήρι, και την καθοδήγηση θα αναλάβει ένας εκ των δύο εκπαιδευτών. Όλες οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά με απώτερο σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη ενός τελικού προσχεδίου του σεναρίου της μικρού μήκους ταινίας.

 

Ο/Η συμμετέχων/ουσα θα προσκληθεί στο εξής να λάβει μέρος σε μία συνεδρία pitching με φυσική παρουσία ενώπιον επαγγελματιών της κινηματογραφικής βιομηχανίας, όπου θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει το πρότζεκτ του/της στο Μπολζάνο της Ιταλίας, στο πλαίσιο του τμήματος για επαγγελματίες του χώρου (industry event) του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μπολζάνο το 2025. Η διαμονή (B&B) καλύπτεται από το TGF. Τα έξοδα μετακίνησης και διατροφής καλύπτονται από τον/τη συμμετέχοντα/ουσα


Σε ποιον απευθύνεται;

Το What’s The Story? Cyprus θα επιλέξει φέτος μέχρι δέκα δημιουργούς (σκηνοθέτες, σεναριογράφους), οι οποίοι θα συνεργαστούν ώστε να γράψει ο καθένας τη δική του ιστορία μιας μικρού μήκους ταινίας.


Δικαίωμα αίτησης συμμετοχής στο εργαστήρι έχουν μόνο δημιουργοί που ζουν ή γεννήθηκαν στην Κύπρο, την Αίγυπτο, την Ελλάδα, το Ισραήλ, τον Λίβανο και την Παλαιστίνη.


Η βασική γλώσσα εργασίας του What’s The Story? Cyprus θα είναι τα Αγγλικά.

Τα έγγραφα που θα υποβληθούν για τη διαδικασία επιλογής των συμμετεχόντων πρέπει να είναι γραμμένα στα Αγγλικά. Τα κείμενα που θα παραχθούν κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου πρέπει να είναι στα Αγγλικά.


Πότε και που θα διεξαχθεί; 

Το What’s The Story? Cyprus θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του ISFFC από 14 μέχρι 18 Οκτωβρίου 2024 στη Λεμεσό.


Ποιοι θα είναι οι εκπαιδευτές;

Οι εκπαιδευτές του What’s The Story? Cyprus θα ανακοινωθούν προσεχώς.


Πώς μπορώ να υποβάλω αίτηση;

Οι αιτήσεις για το What’s The Story? Cyprus υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να συμπληρώσουν το επίσημο έντυπο στον ακόλουθο σύνδεσμο:https://forms.gle/ujXaG9iqAsY4SrQ1A   


Προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει το Σάββατο 31 Αυγούστου 2024.


Κόστος συμμετοχής

To κόστος υποβολής αίτησης στο What’s The Story? Cyprus είναι €100.

To Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου (ISFFC) παρέχει διαμονή και ένα γεύμα ημερησίως σε όλους τους συμμετέχοντες.

Δεν καλύπτονται ταξιδιωτικά έξοδα.


Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω μέιλ: 


22 Προβολές0 Σχόλια

Comments


bottom of page