top of page
Αναζήτηση

H Ολλανδική συμμετοχή στο 25ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου 2024

Αναγνωρισμένο ως η κορυφαία και μεγαλύτερη διοργάνωση σύγχρονου χορού στην Κύπρο, το Φεστιβάλ επανέρχεται με ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει 7 ξεχωριστές παραστάσεις όπου θα πραγματοποιηθούν στο Θέατρο Ριάλτο και 2 από αυτά τα έργα στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. Το Φεστιβάλ συμμετέχει στη Δράση EU20, με αφορμή τους εορτασμούς για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Το έργο της Ολλανδικής Συμμετοχής στο φετινό Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου 2024 είναι: 


The End - part 2 (60’)Arno Schuitemaker 

04/06, 20:30 | Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός   


To έργο The End - part 2 ωθεί τον θεατή στα άκρα. Μέσα από έναν εντυπωσιακό συνδυασμό κίνησης, ηλεκτρονικής μουσικής, φωτισμού και βίντεο, η περφόρμανς εξερευνά έναν κόσμο μεταβλητών σχέσεων. Πώς ερμηνεύονται στο παρόν στάδιο οι έννοιες της συλλογικότητας, της σύνδεσης και της αλληλεγγύης; Τι μας φέρνει πιο κοντά; Πώς μπορεί η αμοιβαία διαφάνεια να ενδυναμώσει τη μεταξύ μας διάδραση.


Οι υπερφυσικές περφόρμανς του χορογράφου Arno Schuitemaker εντυπωσιάζουν το κοινό χάρη στις φόρμες που επινοεί, συνδυάζοντας θέματα στα οποία συγκλίνουν το οικείο και το οικουμενικό. Με τρόπο εξίσου συναρπαστικό και ανεπιτήδευτο, το έργο The End - part 2 αναιρεί τα όρια ανάμεσα στο οράν και το οράσθαι. Η περφόρμανς αποτελεί μια συλλογή σύντομων ιστοριών, στις οποίες συνυφαίνονται ενέργεια, ευαισθησία, ακινησία, αλλοίωση, λαχτάρα για αντιπαράθεση. Οι τρεις περφόρμερ εκθέτουν διαφορετικές πτυχές του εαυτού τους, αίροντας τα σωματικά όρια: αν και μεταξύ τους αντίθετοι, οι ατομικοί μας χώροι μπορούν να μοιραστούν.


Το έργο The End - part 2 είναι μία παραγωγή της SHARP/ArnoSchuitemaker σε συμπαραγωγή με τη La Place de la Danse - CDCN Toulouse/Occitanie στο πλαίσιο του προγράμματος «accueil studio», της CCN de Caen & Normandie στο πλαίσιο του προγράμματος «accueil studio» και του οργανισμού Montpellier Danse στο πλαίσιο του προγράμματος φιλοξενίας καλλιτεχνών της Agora Cité Internationale de la Danse. Με τη στήριξη του Performing Arts Fund NL, Amsterdam Fund for the Arts, Ammodo, και του Fonds 21. 


Στο σύγχρονο, ρηξικέλευθο χορογραφικό του έργο, ο Arno Schuitemaker διευρύνει τα όρια ανάμεσα στον χορό, την περφόρμανς, τις εικαστικές τέχνες και την κλαμπ κουλτούρα, κάτι που τον καθιστά έναν από τους σημαντικότερους δημιουργούς της εποχής μας. Αναφερόμενο στο προηγούμενο έργο του με τίτλο 30 appearances out of darkness, που έκανε πρεμιέρα στο Holland Festival, το περιοδικό Scènes χαρακτήρισε την παράσταση ως ένα «έργο που δεν πρέπει κανείς να χάσει», ενώ το The way you sound tonight απέσπασε το Βραβείο Swan για την πιο εντυπωσιακή χορογραφική παραγωγή της σεζόν. Παραστάσεις του έχουν ανέβει σε κορυφαίες σκηνές ανά τον κόσμο, σε πάνω από 30 χώρες.


Ιδέα, σύλληψη, δημιουργία: Arno Schuitemaker 

Συνδημιουργία και ερμηνεία: Ivan Ugrin, Mark Christoph Klee, Angelo Petracca 

Δραματουργία: Guy Cools 

Βίντεο: Gilbert Nouno 

Σχεδιασμός φωτισμού: Jean Kalman 

Μουσική: Aart Strootman 

Σκηνογραφία: Jean Kalman, Arno Schuitemaker 

Κοστούμια: Victor Klijsen 

Τεχνικός παραγωγός: Maarten van Burken 

Τεχνικός βίντεο: Daan Hazendonk 

Τεχνικοί: Sander Schaart, Ruben Lijbers 

Εξωτερικός σύμβουλος: Miguel A Melgares 

Εικόνα προώθησης: Lonneke van de Palen

Διοργάνωση: Υφυπουργείο Πολιτισμού (Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού) , Θέατρο Ριάλτο και EU20 CYPRUS

Σε συνεργασία: Δήμο Λεμεσού 

Χορηγοί Επικοινωνίας: Ο Φιλελεύθερος, ΡΙΚ 

Τεχνική Υποστήριξη: Event Pro

Στηρίζουν: Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, Νέα Κίνηση Χορού Κύπρου, Εφημερίδα Λεμεσός, Limassol Today, Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Λεμεσού, Russian Wave, Vestnik Kipra, Social et. Al.


Τιμή: €8 (€30 για όλες οι παραστάσεις)E-ticket: www.rialto.com.cy 

Ταμείο: 77 77 77 45 (Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 -15:00)


*Ελεύθερη είσοδος για μαθητές, φοιτητές, στρατιώτες, συνταξιούχους και επαγγελματίες χορού.

**Δωρεάν μεταφορά από τη Λευκωσία η ώρα 19:00 προς τη Λεμεσό με επιστροφή (μόνο για έργα που δεν θα παρουσιαστούν στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας). Περισσότερες Πληροφορίες στο 99 618225.
2 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Πλατφόρμα Χορογραφίας Κύπρου 2024

Το Υφυπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνει ότι λόγω τεχνικού προβλήματος που παρουσιάστηκε χθες στον σύνδεσμο για την υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στην Πλατφόρμα Χορογραφίας Κύπρου 2024 στη σχετική ιστοσ

Comments


bottom of page