top of page
Αναζήτηση

8ο Cyprus Jazz & World Music Showcase - Παράλληλο Πρόγραμμα

Έγινε ενημέρωση: 25 Νοε 2021

Στο πλαίσιο του 8ου Cyprus Jazz & World Music Showcase που οργανώνουν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του ΥΠΠΑΝ και το Θέατρο Ριάλτο θα διοργανωθούν Παράλληλες Εκδηλώσεις στις οποίες θα συμμετέχουν ξένοι και ντόπιοι διοργανωτές φεστιβάλ, παραγωγοί αλλά και εκπρόσωποι οργανισμών, με τους οποίους συνεργάζεται το Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ και το Κέντρο Μουσικής Πληροφόρησης Κύπρου. Μέσω εργαστηρίων και συζητήσεων με τους προσκεκλημένους δίνεται έμφαση στην ενημέρωση και εκπαίδευση των καλλιτεχνών, αλλά και των φορέων που ασχολούνται με την πολιτισμική ανάπτυξη του νησιού αναφορικά με τους πιο σύγχρονους τρόπους μουσικής παραγωγής και προώθησης σε διεθνές επίπεδο.

Στην φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων από το Nenad Bogdanovic, Διευθυντή του Οργανισμού Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων & Πολιτιστικών Σχέσεων, όπως και συζήτηση πάνελ στην οποία θα συμμετέχουν οι φιλοξενούμενοι του Showcase Martyna van Nieuwland επικεφαλής προγραμματισμού του Culture Katowice City of Gardens, ο Δημήτρης Βασιλάκης Καλλιτεχνικός Διευθυντής Rhodes & South Aegean International Jazz Festival, η Πηνελόπη Παπακωνσταντίνου εκπρόσωπος του Cosmopolis Festival και του Μediterranean Μusic Festival στην Ζυρίχη, o Στάθης Άννινος πιανίστας και συνθέτης, η Μαρία Νικολάου Υπεύθυνη Πολιτιστικής Υπηρεσίας Δήμου Αγλαντζιάς, ο Χριστόφορος Κωνσταντίνου από το Windcraft Μusic Fest, o Κωνσταντίνος Κυπριανού από το AfroBanana Republic Festival, Μαρία Καϊμακλιώτη Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Συντονίστρια Παραγωγής / Louvana Records και ο Άκης Φαρμακαλίδης Μουσικός Παραγωγός.

@art studio 55(Δίπλα από Θέατρο Ριάλτο)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/11

17:00 - 18:00

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Παρουσίαση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων «Δημιουργική Ευρώπη» και «Πολίτες, Ισότητα,

Δικαιώματα και Αξίες».

18:15 - 19:15

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΑΝΕΛ

Αναζητώντας ένα κοινό έδαφος: δημιουργία συνεργασιών σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο.

22:00

Nastazio Gkoumas Trio

Το συγκρότημα Nastazio Gkoumas Trio ιδρύθηκε το 2018. Δύο χρόνια αργότερα, απέκτησε νέο μπασίστα, τον Δημήτρη Παπανικολάου, ο οποίος αποτελεί έκτοτε ενεργό μέλος του συγκροτήματος. Η μουσική του τρίο είναι εμπνευσμένη από την τζαζ, fusion, λάτιν και έθνικ, έχοντας μέχρι σήμερα στο ενεργητικό της πέντε άλμπουμ.

Τάσος Γκούμας: Κιθάρα, Δημήτρης Παπανικολάου: Μπάσο, Ραφαήλ Κυριακίδης: Κρουστά

22:30

JAM SESSION

ΣΑΒΒΑΤΟ 27/11

10:00

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΘΗ ΑΝΝΙΝΟ

Συμμετέχοντας σε διαδραστικά παιχνίδια και ομαδικές ασκήσεις που κινητοποιούν τη φαντασία, τη συνεργασία αλλά και την προσωπική μας έκφραση, οδηγούμαστε στον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό και από εκεί, στην ελευθερία που προκύπτει μέσω του πειραματισμού με τον ρυθμό και τη μελωδία. Λειτουργώντας ταυτόχρονα σε ομαδικό, αλλά και ατομικό επίπεδο, θέτουμε από κοινού «κανόνες», οι οποίοι απορρέουν από τη διαδικασία της μουσικής πράξης. Αφορά μουσικούς και τραγουδιστές όλων των ηλικιών και επιπέδου. Είναι σημαντικό οι συμμετέχοντες να έχουν τα όργανα μαζί τους.

22:00

TRIO FRISSON

Οι Trio Frisson θα παρουσιάσουν αυθεντικές συνθέσεις από το ρεπερτόριό τους, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων δικών τους καινούριων κομματιών. Οι στίχοι, οι συνθέσεις και η ερμηνεία του Jamie Paul (πλήκτρα, φωνητικά) αποδεικνύουν την εξέλιξη του μουσικού μέσα από τα χρόνια και την καινοτόμο προσέγγισή του στον συνδυασμό διαφορετικών μουσικών ειδών όπως σόουλ, φανκ, χιπ χοπ και τζαζ, καθώς ο Βύρωνας Αθηνοδώρου (εξάχορδο μπάσο, β’ φωνητικά) συνδυάζει αριστοτεχνικά αρμονίες, πλούσια μπάσα και ειδικά εφέ χάρη στο έμφυτο μουσικό ταλέντο του και την πολυετή του πείρα. Τέλος, ο Αλεξάντερ Παπαδόπουλος (ντραμς) εκτελεί επιδέξια τα μπιτ στα ντραμς καθοδηγώντας το τέμπο. Παρά το μικρό μέγεθός της, η μπάντα διακρίνεται για τον «μεγάλο» ήχο της. Από νοσταλγικές σερενάτες για πιάνο μέχρι ρυθμικά «πιασάρικα» φανκ κομμάτια, το τρίο θα παρουσιάσει τις πιο πρόσφατες συνθέσεις του που ανέδειξαν το σχήμα εδραιώνοντάς το ως μία από τις πιο δημοφιλείς μπάντες του νησιού.

Jamie Paul: Φωνητικά / Πιάνο, Βύρωνας Αθηνοδώρου: Μπάσο / Β’ Φωνητικά́, Αλεξάντερ Παπαδόπουλος: Τύμπανα

22:30

JAM SESSION

Διοργανωτές: Υπ. Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και Θέατρο Ριάλτο

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΑΣΤΡΑ 92.8, ΡΙΚ

Τεχνική Υποστήριξη: Eventpro

Στηρίζουν: Οργανισμός Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πολιτιστικών Σχέσεων,

Συν-Χρηματοδοτείτε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Art Studio 55, Pegasus Art Foundation, Εφημερίδα Λεμεσός, Lemesos Blog, Vestnik Kipra, Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Λεμεσού, Social et. al., Limassol Today.

Είσοδος Ελεύθερη

Για δήλωση συμμετοχής στο Εργαστήρι στην Κωσταντία Κωστή 25343904, Συντονίστρια Showcase


13 Προβολές0 Σχόλια

Comments


bottom of page