top of page
Αναζήτηση

5 επιπλέον παραστάσεις σε Λεμεσό και Λευκωσία με τον βραβευμένο ηθοποιό Μάριο Ιωάννου

Η παράσταση

Γνωρίστε τη Λέα, τον Μαξ και τη Μία, πρωταγωνιστές του “Picture Perfect” (Μάριος Ιωάννου, Έλενα Καλλινίκου, Μαρίνα Μακρή).

Περίεργα αποξενωμένοι από τον εαυτό τους και τους υπόλοιπους, οι 3 παίχτες ασχολούνται με μια αλλόκοτη δραστηριότητα. Αναπαράγουν εικόνες από ένα μεγάλο φωτογραφικό αρχείο ως τρόπο κατανόησης της παρουσίας, του τόπου και της σύνδεσής τους με τον κόσμο.

Η βραβευμένη ομάδα SRSLYyours Ensemble δημιουργεί μια νέα θεατρική εμπειρία, συνδέοντας 3 πρωταγωνιστές, 1 εικονικό μπάτλερ και το κοινό σε μια ομαδική συνομιλία (chat). Ενώ οι θεατές παρακολουθούν την παράσταση εν μέρει ζωντανά, εν μέρει μέσω ενός σεναρίου βασισμένου σε εικόνα και κείμενο στις ψηφιακές τους συσκευές, ξεπροβάλλουν θραύσματα μιας κομματιασμένης ιστορίας: ο ήχος ενός πουλιού, οι Kardashians, η Χιροσίμα, ένα πνιγμένο αγόρι...

Πλοηγημένοι σε αυτό το ψηφιακό ερημωμένο τοπίο - και σταδιακά χρησιμοποιώντας τη φωνή, το σώμα, την αναπνοή και τα δάκρυά τους - οι πρωταγωνιστές ανακαλύπτουν μια πιθανή κρυψώνα για να ανασηκωθούν από την «τεχνο-επιστημονική» εμμονή με προσομοιωμένες εικόνες και να θυμηθούν ξανά την ανθρώπινή τους διάσταση.

Στα Αγγλικά. Με αποσπάσματα από το έργο «Tristan and Isolde» του Wagner.

ΚΡΙΤΙΚΗ:

★★★★

"Μια στείρα, αμήχανη και άβολη αίσθηση ύπαρξης που μεταδίδεται άψογα μέσα από την κίνηση και τη γλώσσα των ηθοποιών."

"Μια εισαγωγή σε μια υβριδική θεατρική εμπειρία, συνυφασμένη με την τεχνολογία και τη δυσάρεστη πραγματικότητα ότι είμαστε, και ίσως θα μείνουμε για πάντα, προσκολλημένοι όχι μόνο στις συσκευές μας, αλλά και στο μυαλό μας καις τον τρόπο με τον οποίο ζούμε την καθημερινότητά μας... Μια παράσταση που θα μπορούσε να είναι σύμβολο μελλοντικών συμβάντων.”

Melissa Hekkers, Cyprus Mail

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία/δραματουργία: Achim Wieland

Συν-δραματoυργία: Marios Ioannou

Ερμηνεύουν: Μάριος Ιωάννου, Έλενα Καλλινίκου, Μαρίνα Μακρή 

Κείμενα: Achim Wieland, Μάριος Ιωάννου (με την συμβολή των περφόρμερ και λοιπών συνεργατών της παράστασης)

Κίνηση: Μιχάλης Αριστείδου

Διαδραστική ανάπτυξη: Diego Armando Aparicio 

Σύμβουλος/επιμέλεια κειμένου: Ράνια Ιακώβου 

Επιμέλεια ήχου/σύνθεση: Δημήτρης Σάββα     

Σχεδιασμός φωτισμού: Γιώργος Λάζογλου                  

Κοστούμια/σκηνικά: Ανδρέας Αντωνίου 

Make-Up: Άννα Αγαθοκλέους

Παραγωγή / Διαδραστική ανάπτυξη: Γιάγκος Χατζηγιάννης 

Βοηθός Παραγωγής: Πολύμνια Τσίντη

Η ομάδα / SRSLYyours*:

Το SRSLYyours είναι μια διεθνής ομάδα περφόρμερ, δραματουργών, ερευνητών και εικαστικών καλλιτεχνών με έδρα την Κύπρο, την Ελβετία, τη Γερμανία, τη Σουηδία, την Ελλάδα και την Ελβετία (καλλιτεχνικοί διευθυντές: Achim Wieland και Μάριος Ιωάννου). Βλέπουν το θέατρο ως ερέθισμα για κοινωνική - ίσως και πολιτική - αλλαγή. Αγκαλιάζουν συμμετοχικές μορφές που εμπλέκουν διαφορετικά είδη και θεωρούν τη σκηνή το

ιδανικό μέρος για να συναντηθούν οι άνθρωποι και να ανταλλάξουν ιδέες με τον πιο ουσιαστικό τρόπο, αποφεύγοντας τις συμβατικές αφηγήσεις και τις έτοιμες αλήθειες. Η δραματουργία, η έρευνα, η σκηνοθεσία, η γραφή και τα οπτικά μέσα είναι ίσα συστατικά στοιχεία που επηρεάζουν το ένα το άλλο σε ρέουσες διαδικασίες και σε μη ιεραρχικές δομές. Τους αρέσει να έχουν πολλούς μάγειρες στην κουζίνα και έχουν πολλούς λόγους να είναι τελειομανείς και ονειροπόλοι. Σοβαρά.

* Εθνικό Βραβείο 2019/MilanOff, Grand Prix Stockholm 2020/Stoff, Καλύτερη Θεατρική Ερμηνεία σε Σκηνές Βερολίνου 2017/Zitty, Τεύχος Berlinale

Συνεργάτες: Θέατρο Ριάλτο, Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου, Artos House Υποστηρικτής: Στέγη Χορού Λεμεσού

Ευχαριστίες: Tanzfabrik/Berlin, Barry Church-Woods (Civil Disobedience), Sakari Laurila, Konstkollektivet/Gothenburg

Για φωτογραφίες (High-Res), ακολουθήστε τον σύνδεσμο: https://www.dropbox.com/sh/jieci2vif3kp0xo/AADXlWFbIi12ebft6WHiP7aia?dl=0

Εισιτήρια: € 15 / 12 Ι Διάρκεια: 75’

Θέατρο Ριάλτο, Τρίτη 9 και Τετάρτη 10 Νοεμβρίου στις 20.30, Επί Σκηνής

E-ticket: www.rialto.com.cy, Rialto App Πληροφορίες / Ταμείο: 77 77 77 45

Artos House, Αγίων Ομολογητών 64, Λευκωσία Κρατήσεις: 99517910

Πρεμιέρα & Παραστάσεις: Σάββατο, 6 Νοεμβρίου, 20:30

Κυριακή, 7 Νοεμβρίου, 2 παραστάσεις: 20:30 & 16:30 (Matinée)

Οδηγίες προς θεατές:

Για να μπορέσει να παρακολουθήσει την παράσταση, κάθε θεατής χρειάζεται ένα προσωπικό smartphone. Το smartphone προορίζεται μόνο για προσωπική χρήση και θα χρησιμοποιηθεί ως συσκευή ανάγνωσης / παρακολούθησης μιας ομαδικής συνομιλίας κατά τη διάρκεια της παράστασης.

Οι θεατές θα παρακολουθούν την παράσταση εν μέρει από το κινητό τους (smartphone) μέσω της εφαρμογής Whatsapp. Γι’ αυτό, οι θεατές θα πρέπει να έχουν φορτίσει τις συσκευές τους και να έχουν κατεβάσει την εφαρμογή ΠΡΙΝ την άφιξή τους στο θέατρο. Περισσότερες οδηγίες θα δοθούν στο θέατρο, έτσι το κοινό παρακαλείται όπως προσέλθει στο θέατρο 30 λεπτά πριν την έναρξη της παράστασης έχοντας μαζί το Safe Pass του.

Οι παραστάσεις στο Θέατρο Ριάλτο θα μαγνητοσκοπηθούν.


10 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page