top of page
Αναζήτηση

13 Νέα Έργα στη Σκηνή του Θεάτρου Ριάλτο & Παράλληλες Εκδηλώσεις στη Στέγη Χορού Λεμεσού

Έχοντας φτάσει στην τελική ευθεία για την τριήμερη γιορτή του σύγχρονου χορού, κορυφώνονται οι προετοιμασίες καλλιτεχνών και διοργανωτών. Η εμπειρία των καθιερωμένων χορογράφων, σε συνδυασμό με το κέφι και τη ζωντάνια των νέων χορογράφων, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μια πραγματικά ενδιαφέρουσα διοργάνωση που συγκεντρώνει ήδη το ενδιαφέρον των φίλων του σύγχρονου χορού σε ολόκληρη την Κύπρο.

Την ερχόμενη Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου στις 20.30 η αυλαία ανοίγει με τις δημιουργίες των χορογράφων: Διαμάντω Χατζηζαχαρία, Χάρης Κούσιος, Ανδρομάχη Δημητριάδου Lindahl και Αντώνη Αντωνίου

Το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου παρουσιάζονται τα έργα των χορογράφων: Ρόζα Μαρία Πάντζη, Μιλένα Ούγκρεν Κούλας, Μαρία Γερασίμου, Λουίζα Αβράμ και Μαρία Κασάπη.

Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου η Πλατφόρμα Χορογραφίας ολοκληρώνεται με τα έργα των: Άντρια Μιχαηλίδου, Άννη Χούρη, Χάμιλτον Μοντέιρο και Πάνος Μαλακτός. Η απονομή του «Βραβείου Νέου Χορογράφου» που θα γίνει μετά τις παραστάσεις, σηματοδοτεί και το τελος της 21ης διοργάνωσης.

Όπως κάθε χρόνο το κεντρικό πρόγραμμα παραστάσεων πλαισιώνουν και εμπλουτίζουν παράλληλες εκδηλώσεις τις οποίες διοργανώνει η Στέγη Χορού Λεμεσού κάτω από τον τίτλο Dance Throughout the Year.

Οι φτινές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν την προβολή το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου σε επανάληψη τριών σύντομων Ταινιών Χορού ανά μισή ώρα (18:00-18:30, 18:30-19:00, 19:00-19:30, 19:30-20:00). Οι ταινίες, οι οποίες δημιουργήθηκαν ειδικά για τις παράλληλες εκδηλώσεις Dance Throughout the Year είναι:

TSEROF της Ζωής Ελευθερίου και του Φοίβου Βασιλείου

Η ιστορία μιας μορφής που ξυπνά μεσα απο την ζωντάνια ενός πλούσιου δάσους για να εξερευνήσει τον κόσμο που έχει μπροστά της.

Την ίδια ώρα, το οικείο χορευτικό ταξίδι της εξελίσσεται σε ένα εξαντλητικό συναίσθημα που ασκεί πάνω της μία νεκρή μυρωδιά. Θα κληθεί να παλέψει με όλες τις δυνάμεις της, για μια πιο καθαρή αναπνοή.

LIMINAL της Νεφέλης Κεντώνη και της Μαρίτα Αναστάση

Μια τριπτυχη ιστορία μέσα σε ένα απόλυτο κενό.

Δύο Γυναίκες κουβαλούν ένα καθρέφτη, μια ερωτευμένη Γυναίκα απειλεί όλο τον κόσμο ότι θα πηδήξει, και ένας Άντρας προστατεύει τον Ήλιο.

CORPSING του Δημήτρη Χειμώνα

Αφού παραιτείται από όποιον ρόλο, ένας-Κανένας επιταχύνει το ταξίδι αυτογνωσίας, οδηγώντας τον εαυτό του στο πουθενά.

Μέντορας ταινιών: Χρυσάνθη Μπαδέκα

Οι παράλληλες εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με μια συζήτηση -  ανοιχτή στο κοινό, την Κυριακή 12/12, η ώρα 18.00 με 20.00. με τίτλο:

Χορογραφώντας το τώρα: πραγματικότητες και εντυπώσεις.

H συζήτηση θα περιστραφεί ,ανάμεσα σε άλλα, γύρω από τα εξής ερωτήματα:

Πώς ορίζεται σήμερα η χορογραφία ως μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης;

Με ποιές θεματικές καταπιάνονται οι σύγχρονοι καλλιτέχνες;

Πώς οι θεσμοί συμβάλλουν στην υποστήριξη και στην εξέλιξη της σύγχρονης χορογραφικής σκηνής;

Ποιές οι προσδοκίες και ανάγκες των νέων καλλιτεχνών;

Πώς προσεγγίζουμε το “πολιτικό σώμα” σήμερα;

Εισηγήσεις θα ακουστούν από:

Γεωργία Ντέτσερ (Γενική διευθύντρια-Θέατρο Ριάλτο)

Ελεάνα Αλεξάνδρου (Performance Artist / Πρόεδρος Νέας Κίνησης Ομάδων Χορού Χορευτών και Χορογράφων Κύπρου)

Παύλο Κουντουριώτη (Ακαδημαϊκός / Performance Artist / Χορογράφος)

Λία Χαράκη (Καλλιτέχνης / Performer)

Πέτρο Κονναρή (Performance Artist)

Στυλιάνα Απόστολου (Performer / Χορεύτρια / Χορογράφος)

Την συζήτηση θα συντονίσει ο Αλέξης Βασιλείου (Καλλιτεχνικός Διευθυντής Στέγης Χορού Λεμεσού / Καλλιτέχνης παραστατικών τεχνών)

Οι παράλληλες εκδηλώσεις που γίνονται με ελεύθερη είσοδο, θα πραγματοποιηθούν στο οίκημα της Στέγης Χορού Λεμεσού. Πληροφορίες τηλ 25340618, www.dancehouse.com.cy

Διοργάνωση: Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και Θέατρο Ριάλτο. Με τη συνεργασία της Στέγης Χορού Λεμεσού.

Στηρίζουν: Δήμος Λεμεσού, Εφημερίδα Λεμεσός, Limassol Today, Vestnik Kipra, Lemesos Blog, Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Λ/σού.

Χορηγοί Επικοινωνίας: O Φιλελεύθερος, Active 107,4, ΡΙΚ.

Θέατρο Ριάλτο 10, 11 & 12 Δεκεμβρίου, ώρα 20.30

Εισιτήρια € 8 ( €15 για τις 3 μέρες)   

Ελεύθερη είσοδος για χορογράφους & χορευτές

(Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων)

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 77777745

F/B & IG Cyprus Choregraphy Platform

Το ταμείο του Θεάτρου είναι ανοικτό Δευτέρα - Παρασκευή 10:00-15:00 και δύο ώρες πριν την έναρξη των παραστάσεων.

Οδηγίες προς θεατές: Στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης του Covid 19, το κοινό επιβάλλεται όπως προσέρχεται έγκαιρα στο θέατρο, κρατεί τις αποστάσεις ασφαλείας και φέρει μάσκα εντός του Θεάτρου. Απαραίτητη η παρουσίαση ηλεκτρονικού SafePass.


7 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page