top of page
Αναζήτηση

Με το βραβευμένο έργο Animale από την Ιταλία συνεχίζεται το 23ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου

Με το σόλο κομμάτι Animale (βραβείο Danza&Danza 2018) των Francesca Foscarini και Cosimo Lopalco, συνεχίζεται στο Θέατρο Ριάλτο, την Κυριακή 5 Ιουνίου, το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου.


Το έργο που έκανε πρεμιέρα στην Μπιενάλε Βενετίας το 2018, είναι εμπνευσμένο από τον ζωγράφο Antonio Ligabue και το εξαίρετο όραμά του για τον φυσικό κόσμο, φέρνει επί σκηνής, μέσα από τα λόγια του John Berger, μία τρομακτικά αδιάφορη φύση, φτιαγμένη από ενέργεια και αντιπαράθεση, η οποία υπάρχει χωρίς να υπόσχεται τίποτα. Όπου πρωταρχική ανάγκη της ζωής είναι το καταφύγιο. Όπου προέχει η έκκληση για προστασία. Όπου το πρώτο σημάδι της ζωής είναι ο πόνος. Σε αυτό το σκληρό πλαίσιο, συναντάει κανείς την ομορφιά. Και η ανακάλυψη αυτή θα είναι αιφνίδια και απρόβλεπτη.


H Francesca Foscarini είναι χορεύτρια, καθηγήτρια σύγχρονου χορού και χορογράφος. Οι τρεις αυτοί τρόποι με τους οποίους εξασκεί τον σύγχρονο χορό βρίσκονται σε συνεχή αλληλεπίδραση και επικοινωνία, επηρεάζοντας και τρέφοντας ο ένας τον άλλον. Στο χορογραφικό της έργο συμπεριλαμβάνονται οι ακόλουθες παραστάσεις: Cantando sulle ossa (Βραβείο Masdanza Καλύτερου Σόλο), Grandmother (Βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας Equilibrio Roma 2013 Performer), Gut Gift του Y. Godder, Vocazione all’Asimmetria με τους A. C. Martini και Oro, L’arte di resistere, σε συνεργασία με την Dance Well (έρευνα σχετικά με την κίνηση στη νόσο Πάρκινσον), καθώς και το έργο Animale ένα σόλο για τον χορευτή R. Guion). Στις πρόσφατες δημιουργίες της, περιλαμβάνονται τα έργα Punk. Kill me please και Italia - Museo dell’Altrove. Ως χορεύτρια, έχει συνεργαστεί με τους Y. Godder και A. Sciarroni.


Ο Cosimo Lopalco είναι συγγραφέας και δραματουργός από την Ιταλία. Έχει γράψει το μυθιστόρημα Tutto a posto tranne me και την ανθολογία ποιημάτων La città che non esiste. Ως δραματουργός, έχει γράψει σε συνεργασία με την Francesca Foscarini πολλά χορευτικά έργα συμπεριλαμβανομένου του LANDing, ενός διεπιστημονικού εργαστηρίου βασισμένου στις αρχές της ψυχογεωγραφίας. Ζει και εργάζεται μεταξύ Αγγλίας και Ιταλίας, και έχει ένα σκανδαλιάρικο σκυλάκι, τον Annibale.


Χορογράφος : Francesca Foscarini Δραματουργία: Cosimo Lopalco

Περφόρμερ : Romain Guion


«Η Francesca Foscarini δημιούργησε με το Animale, ένα μικρό χορογραφικό αριστούργημα. Με τη βοήθεια του Γάλλου χορευτή, συνθέτει έναν ισχυρό χάρτη από σημεία, τόσο σωματικά όσο και ποιητικά, αναδεικνύοντας κόσμους ανθρώπινους, αλλά και ζωικούς («η φύση είναι τρομακτικά αδιάφορη» όπως άλλωστε αναφέρει ο John Berger), σε μία αέναη συμβιωτική μεταμόρφωση, και σε μία προσπάθεια να κατανοήσει καλύτερα τον ζωικό κόσμο». Giuseppe Distefano, Artribune


Διοργάνωση: Πολιτιστικές Υπηρεσίες ΥΠΠΑΝ και Θέατρο Ριάλτο

Χορηγοί Επικοινωνίας: Ο Φιλελεύθερος, Αctive 107.4 & ΡΙΚ

Με τη Συνεργασία: Στέγη Χορού Λεμεσού

Στηρίζουν: Δήμος Λεμεσού, Εφημερίδα Λεμεσός, Limassol Today, Lemesos blog, ETAΛ, Vestnik Kipra, Russian Wave, Social et al.


Τεχνική Υποστήριξη: Event Pro

Διάκριση: EFFE LABEL


Είσοδος: € 8 (€ 30 για όλες τις παραστάσεις)

Δωρεάν για μαθητές, φοιτητές, στρατιώτες, συνταξιούχους και επαγγελματίες χορού


Δωρεάν μεταφορά με λεωφορείο από Λευκωσία. Πληροφορίες: 99 618225

Αναχώρηση από Κέντρο Χειροτεχνίας (Λεωφ. Αθαλάσσας) στις 19:00.

Θέατρο Ριάλτο, Κυριακή 5 Ιουνίου 2022, ώρα 20.30 I Διάρκεια: 40’

E-ticket: www.rialto.com.cy, Rialto App

Tαμείο: 77777745

(Δευ - Παρ 10:00-15:00 και 2 ώρες πριν την έναρξη των παραστάσεων)4 Προβολές0 Σχόλια

Comments


bottom of page