top of page
Αναζήτηση

Με ένα Μικρό Έγκλημα συνεχίζονται οι προβολές του Θερινού Σινεμά!

Με την κωμωδία Μικρό Έγκλημα, μια συμπαραγωγή Κύπρου και Eλλάδας (2008), συνεχίζονται με επιτυχία οι θερινές προβολές του Θεάτρου Ριάλτο. Το σενάριο και την σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει ο συμπατριώτης μας, βραβευμένος σκηνοθέτης, Χρίστο Γεωργίου.

Υπόθεση: Ο Λεωνίδας (Άρης Σερβετάλης) έχει µόλις αποφοιτήσει από τη Σχολή Αστυνοµικών και παίρνει την πρώτη του µετάθεση σε ένα πανέµορφο, πλην όµως αποµονωµένο νησί του Αιγαίου.


Οι επαγγελµατικές του προκλήσεις αρχικά περιορίζονται στο να τοποθετεί πινακίδες

«Απαγορεύεται ο Γυµνισµός» στις ερηµικές παραλίες του νησιού, όµως όταν ανακαλύπτει το

πτώµα του γέρου Ζαχαρία σε ένα γκρεµό, το καθήκον τον καλεί σε δράση. Ήταν ατύχηµα ή, όπως υπαγορεύει το ένστικτο του Λεωνίδα, τα πράγµατα δεν έγιναν τόσο απλά;

Στην προσπάθειά του να βρει τις απαντήσεις, ο Λεωνίδας θα ακολουθήσει µια ανορθόδοξη έρευνα, θα γνωριστεί µε όλους τους κατοίκους, θα ερωτευτεί, και µέσα από την πολύ ιδιαίτερη σχέση που θα αναπτύξει µε το νησί, θα λύσει τελικά το µυστήριο γύρω από το θάνατο του Ζαχαρία.

Η Ταινία: Ένα Ελληνικό νησί, µοναδικό, πανέµορφο αλλά και άγριο. Οι κάτοικοί του ιδιαίτεροι, ανθρώπινοι αλλά και λίγο τρελοί. Σε αυτόν τον κόσµο εµφανίζεται ο Λεωνίδας, ένας νεαρός αστυνοµικός, που σαφώς θα προτιµούσε την κινητικότητα της πόλης από ένα ήσυχο νησί. Κοντά του, γνωρίζουµε τον τόπο και τους ανθρώπους του. Στην αρχή βλέπουµε µόνο την επιφάνεια, ένα ήσυχο νησάκι, καθώς όµως ανακαλύπτουµε τους κατοίκους µέσα από τα µάτια του κωµικού αλλά και φιλότιµου αστυνοµικού, παρασυρόµαστε από την οµορφιά του τοπίου και γινόµαστε ένα µαζί του, όπως κι ο πρωταγωνιστής. Τα γεγονότα της ταινίας αλλάζουν τα σχέδια του Λεωνίδα, όπως σε αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις όπου δένεσαι µε ένα τόπο τόσο πολύ ώστε να αλλάζεις το εισιτήριο της επιστροφής σου για να µείνεις λίγο ακόµα, κι έπειτα λίγο παραπάνω…

Σκηνοθεσία, σενάριο: Χρίστος Γεωργίου

Ηθοποιοί: Άρης Σερβετάλης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Ράνια Οικονομίδου, Αντώνης Κατσαρής, Ελένη Κοκκίδου, Άκης Σακελλαρίου

∆ιεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Γιαννέλης

Καλλιτεχνική Επιµέλεια: Μιχάλης Σαμιώτης

Μουσική: Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Κωνσταντής Παπακωνσταντίνου

ΚΡΙΤΙΚΕΣ:

Νίνος Φένεκ Μικελίδης, Ελευθεροτυπία, 18/11/2008

«Στις ευχάριστες εκπλήξεις του Φεστιβάλ συγκαταλέγεται και η ταινία «Μικρό έγκληµα» του Χρίστου Γεωργίου, ένα καλόγουστο, διανθισµένο µε χιούµορ έργο, που µπορεί να έχει και πλατύτερη απήχηση στο κοινό. Πρωταγωνιστής στη δεύτερη αυτή ταινία του Γεωργίου (το 2001 µάς είχε δώσει την ταινία «Κάτω από τ' άστρα») είναι ένας νεαρός αστυνοµικός, ο Λεωνίδας (ένας πολύ καλός Αρης Σερβετάλης), που έχει µετατεθεί σ' ένα αποµο- νωµένο νησί του Αιγαίου (τα γυρίσµατα έγιναν στη Θηρασιά). Την άχαρη, χωρίς συγκινήσεις ή περιπέτειες ζωή του, έρχεται να διαταράξει ένας παράξενος θάνατος, εκείνος του γέρου Ζαχαρία (που παίζει ο Αντώνης Κατσαρής). Βρίσκουν το πτώµα του σ' έναν γκρεµό.

Ξένη Μουχίμογλου, Η Ναυτερμπορική, 20/11/2008

«Ξαφνική έκπληξη στο Φεστιβάλ ήταν το «Μικρό έγκληµα» του Χρίστου Γεωργίου, µία κωµωδία που δείχνει ότι οι Έλληνες µπορούν να διαθέτουν και αυθόρµητο χιούµορ…

Κάποιος ηθοποιός του θεάτρου έλεγε ότι είναι πιο εύκολο να κάνεις τον θεατή να κλάψει παρά να γελάσει. Αυτό είναι αλήθεια, αλλά ο Χρίστος Γεωργίου µας κάνει να γελάµε από τα πρώτα δύο λεπτά και µας φτιάχνει το κέφι σε όλη τη διάρκεια της ταινίας, ενώ πέρα από το γέλιο κάνει κοινωνική κριτική και βγάζει ουσιώδη µηνύµατα. Εξαιρετικός ο πρωταγωνιστής Άρης Σερβετάλης, αλλά και όλοι οι άλλοι ηθοποιοί είναι πάρα πολύ καλοί στους ρόλους τους.»

Διάρκεια: 84’Ι Όλες οι προβολές γίνονται στους αυθεντικούς διαλόγους, με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

Χορηγοί: Κυπριακή Δημοκρατία, ΟΠΑΠ, ΣΕΚ

Χορηγοί Επικοινωνίας: Η Καθημερινή, Κανάλι 6 & ΡΙΚ

Τεχνική Υποστήριξη: Eventpro

Τετάρτη, 21/7 @Χώρος στάθμευσης της ΣΕΚ (πίσω από Ριάλτο) στις 21:00

Εισιτήρια:€ 8, E-ticket:www.rialto.com.cy

Πληροφορίες / Ταμείο: 77 77 77 45

Οδηγίες προς θεατές: Το Θέατρο Ριάλτο λειτουργεί σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας για αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το κοινό καλείται να εξασφαλίζει εκ των προτέρων τα εισιτήριά του, είτε ηλεκτρονικά (rialto.com.cy, Rialto App) είτε από το ταμείο του Θεάτρου.


6 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

コメント


bottom of page