top of page
Αναζήτηση

Από την Ελβετική ομάδα χορού Joshua Montenη επόμενη παράσταση του Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού

Ο χορός είναι τελετουργικό ζευγάρωμα. Ακόμη και σήμερα, στην εποχή των εφαρμογών γνωριμιών, ο χορός εξακολουθεί να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο πόσοι από εμάς καταφέρνουν να βρουν το ταίρι τους. Το κομμάτι αυτό για τέσσερις Ρωμαίους (τον έναν από τους οποίους υποδύεται γυναίκα) εξερευνά την ιδέα του χορού ως μίας ενδόμυχης και πολύ προσωπικής μορφής φλερτ. Ο θεατής ταυτίζεται με τον ρόλο της Ιουλιέτας και γίνεται μάρτυρας του αγώνα που δίνει ένας χορευτής προκειμένου να εντυπωσιάσει: δεξιοτεχνία, γοητεία, σωματική δύναμη και, ενίοτε, γυμνή απόγνωση.


To έργο Romeo, Romeo, Romeo εξυμνεί το μεγαλείο της κίνησης που γεννιέται μέσα από τον πόθο, την επιθυμία και την ελπίδα. Κάθε περφόρμερ έρχεται αντιμέτωπος με μεγάλα ερωτήματα όπως τι είδους άνθρωπος επιθυμεί να γίνει και πώς παρουσιάζει κανείς τον εαυτό του στους άλλους; Το κινητικό ιδίωμα είναι βασισμένο στις εξατομικευμένες τεχνικές ζευγαρώματος κάθε χορευτή, σε μία έρευνα γύρω από τους τρόπους με τους οποίους ερωτοτροπούν τα διάφορα ζώα (η στρουθοκάμηλος, ο γορίλας, ο μονόκερος), ενώ παράλληλα εμπνέεται από λαϊκές χορευτικές παραδόσεις (της Ελλάδας, των Μαορί), και άλλους χορούς που έχουν γίνει ανά διαστήματα viral στο ίντερνετ (Gwara Gwara, Whip/Nae Nae). Το αποτέλεσμα είναι μία πρωτοποριακή χορογραφία με πληθωρικούς ομαδικούς χορούς, παιχνιδιάρικη διάθεση και διαδραστικότητα με το κοινό. Μία ενδόμυχη ματιά στην αρχαιότερη χορευτική περίσταση.


Από την ίδρυσή της στη Βέρνη το 2012, η Joshua Monten Dance Company έχει εξελιχθεί σταδιακά σε μία από τις πιο πολυταξιδεμένες ομάδες χορού της Ελβετίας, έχοντας στο ενεργητικό της πέραν των 700 παραστάσεων σε 37 χώρες ανά τον κόσμο. Το φάσμα των χώρων εκδηλώσεων στους οποίους έχει παρουσιάσει το έργο της είναι ιδιαίτερα ευρύ, και συμπεριλαμβάνει κορυφαίους χώρους θεάματος και σύγχρονου χορού, καθώς και θέατρο του δρόμου, εικαστικές τέχνες, πειραματικό θέατρο, τέχνες queer και παραστάσεις για παιδιά. Καθεμιά από τις παραγωγές της Joshua Monten αποτελεί μία προσεγμένα δομημένη σύνθεση που αφήνει περιθώριο για παιχνιδιάρικη διάθεση και διασκεδαστικό πνεύμα. Τεχνικά απαιτητικές, οι παραστάσεις της ομάδας διακατέχονται από έντονο σωματικό χορό, ενώ περιλαμβάνουν προφορικό λόγο και άλλους θεατρικούς κώδικες που συνθέτουν ένα πολυφωνικό έργο τόσο ισχυρό που θα κάνει το κοινό να ταυτιστεί με τους χαρακτήρες του.


Χορογράφος: Joshua Monten

Περφόρμερ: Léna Bagutti, David Pallant, Konstantinos Kranidiotis, Jack Wignall

Φωτισμοί: Luz González


Διάρκεια: 60’ Ι Επί Σκηνής


Διοργάνωση: Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας και Θέατρο Ριάλτο

Χορηγοί Επικοινωνίας: Ο Φιλελεύθερος, Αctive 107.4 & ΡΙΚ

Με τη Συνεργασία: Στέγη Χορού Λεμεσού

Στηρίζουν: Δήμος Λεμεσού, Εφημερίδα Λεμεσός, Limassol Today, Lemesos blog, ETAΛ, Vestnik Kipra, Russian Wave, Social et al.


Τεχνική Υποστήριξη: Event Pro

Διάκριση: EFFE LABEL


Είσοδος: € 8 (€ 30 για όλες τις παραστάσεις)

Δωρεάν για μαθητές, φοιτητές, στρατιώτες, συνταξιούχους και επαγγελματίες χορού


Δωρεάν μεταφορά με λεωφορείο από Λευκωσία. Πληροφορίες: 99 618225

Αναχώρηση από Κέντρο Χειροτεχνίας (Λεωφ. Αθαλάσσας) στις 19:00.

Θέατρο Ριάλτο, Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022, ώρα 20.30, Επί Σκηνής.

E-ticket: www.rialto.com.cy, Rialto App

Tαμείο: 77777745

(Δευ - Παρ 10:00-15:00 και 2 ώρες πριν την έναρξη των παραστάσεων)6 Προβολές0 Σχόλια

Comments


bottom of page