top of page

Αναμεταδόσεις

The Met: Live in HD

Τον Δεκέμβριο του 2006, η Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης ξεκίνησε το πρόγραμμα The Met: Live in HD, μια σειρά ζωντανών μεταδόσεων σε υψηλή ευκρίνεια σε κινηματογραφικές αίθουσες σε όλο τον κόσμο. Η σειρά επεκτάθηκε από μια αρχική περίοδο των 6 μεταδόσεων, σε 12 την σεζόν 2012-13 και σήμερα φθάνει σε περισσότερες από 1.700 αίθουσες σε 54 χώρες, καθιστώντας την Met το μόνο ίδρυμα τεχνών που δραστηριοποιείται παγκόσμια σε τόσο μεγάλη κλίμακα. Η Met ήταν ο πρώτος πολιτιστικός οργανισμός που πειραματίστηκε ως παροχέας εναλλακτικού περιεχομένου, ξεκινώντας σε μικρή κλίμακα το 2006. Από τότε, το πρόγραμμα επεκτεινεται συνεχώς, με περισσότερα από 9,6 εκατομμύρια εισιτήρια να έχουν πωληθεί μέχρι σήμερα. 

Οι σταρ της όπερας της ΜΕΤ είναι οι οικοδεσπότες της σειράς HD,  παίρνοντας ζωντανές συνεντεύξεις  από τους πρωταγωνιστές, τους συντελεστές και τα μέλη της παραγωγής, και γνωρίζοντάς μας τα δημοφιλή παρασκήνια∙ το κοινό του HD διεθνώς γνωρίζει για πρώτη φορά τι συμβαίνει στη διάρκεια του ανεβάσματος μιας όπερας σε ένα από τα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα του κόσμου.

Το βραβευμένο πρόγραμμα προβολών «The Met: Live in HD» ξεκίνησε στην Κύπρο στις 15 Δεκεμβρίου 2012, με το κλασσικό αριστούργημα του Verdi «Αida», με τη συνεργασία του ομίλου ΑΝΤ1 και του θέατρο ΡΙΑΛΤΟ.

 


National Theatre Live

Το National Theatre Live είναι ένα εξαιρετικό πρόγραμμα - πρωτοβουλία του Βασιλικού Εθνικού Θεάτρου  στο Λονδίνο – το οποίο μεταδίδει ζωντανά  μια επιλογή από τις καλύτερες θεατρικές παραστάσεις σε κινηματογράφους και θέατρα σε όλο τον κόσμο.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε πιλοτικά τον Ιούνιο του 2009 με την παραγωγή «Φαίδρα» και πρωταγωνίστρια την Helen Mirren, η οποία προβλήθηκε ζωντανά σε 70 κινηματογράφους σε όλη τη Βρετανία.  Περισσότερες από  200 αίθουσες  πρόβαλαν τελικά την παραγωγή σε διεθνές επίπεδο, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των θεατών της παράστασης να ανέλθει περίπου σε 50.000. Η δεύτερη παραγωγή, «All's Well That Ends Well», προβλήθηκε σε περίπου 300 οθόνες και σήμερα, ο αριθμός των αιθουσών που προβάλλουν το πρόγραμμα NT Live έχει αυξηθεί σε περίπου 700.

Το NT Live ξεκίνησε στην  Κύπρο από το θεάτρο ΡΙΑΛΤΟ τον Σεπτέμβριο του 2012 με το περίφημο, πολυ-βραβευμένο μυθιστόρημα του Mark Haddon «Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα» του Simon Stephens.Royal Opera House

Το Royal Ballet, το  διασημότερο μπαλέτο της Μεγάλης Βρετανίας, με έδρα του, το  Royal Opera House στο Covent Garden του Λονδίνου, συνδέεται  από το 2009 με αίθουσες υψηλού επιπέδου, προβάλλοντας στο πλαίσιο του προγράμματος «Royal Opera House live cinema» ειδικά σκηνοθετημένες και για το live κοινό παραστάσεις. 

Οι παραστάσεις που μεταδίδονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Royal Opera House live cinema» έχουν γνωρίσει τεράστια επιτυχία και έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο. Η τεράστια απήχηση που είχαν στο κοινό οι μεταδόσεις του προγράμματος συνέτειναν ώστε οι αίθουσες του δικτύου προβολής, αλλά και οι χώρες μετάδοσης να αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς. 

Το Royal Ballet διαθέτει ένα ευρείας κλίμακας ρεπερτόριο. Παρουσιάζει μεγάλα κλασικά μπαλέτα, έργα κληρονομιά του Frederick Ashton και του Kenneth MacMillan, καθώς και νέες παραγωγές από τους διασημότερους σύγχρονους χορογράφους.

Συγκεκριμένα, το δίκτυο του Ηνωμένου Βασιλείου τον Σεπτέμβριο του 2009 αριθμούσε 45 αίθουσες, οι οποίες τον Οκτώβριο του 2012 έφτασαν τις 240. Όσο για το διεθνές δίκτυο, τον Σεπτέμβριο του 2009 περιλάμβανε 120 αίθουσες σε 12 χώρες και τον Οκτώβριο του 2012, οι χώρες ξεπέρασαν τις 32 και οι αίθουσες προβολής τις 900.

Τα πιο φημισμένα μπαλέτα του κόσμου για πρώτη φορά στην Κύπρο από τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ σε συνεργάσια με το θέατρο ΡΙΑΛΤΟ. Έναρξη με το έργο «Δον Κιχώτης» στις 23 Νοεμβρίου 2013. 

Όλες οι παραστάσεις  μεταδίδονται με Αγγλικούς και Ελληνικούς υπότιτλους

bottom of page