top of page
Search

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΑ ΘΕΑΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ – 3

Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου στο Θέατρο Ριάλτο

σε ζωντανή συναυλία και ταυτόχρονη δωρεάν διαδικτυακή μετάδοση

από το κανάλι του Θεάτρου Ριάλτο στο ΥouTube

Στην τρίτη συναυλία της σειράς «Μουσική στα Θέατρα της Κύπρου», η Σ.Ο.Κ. παρουσιάζει ένα ελκυστικό πρόγραμμα με έργα Tchaikovsky και Beethoven. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Μαρτίου στις 19:00 ζωντανά στο Θέατρο Ριάλτο με τον επιτρεπόμενο αριθμό των 50 θεατών και θα μεταδίδεται ταυτόχρονα διαδικτυακά από το κανάλι του Θεάτρου στο ΥouTube (Rialto Theatre Limassol) με ελεύθερη πρόσβαση.

«Είναι ένα εγκάρδιο έργο κι έτσι, τολμώ να πιστεύω ότι, δεν στειρείται πραγματικής ποιότητας» - με αυτά τα λόγια περιγράφει στην προστάτιδά του ο Tchaikovsky τη Σερενάτα του για έγχορδα σε Ντο μείζονα (1880). Δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο. Γραμμένη σε τέσσερις κινήσεις, η Σερενάτα συνδυάζει την κομψότητα με το συναίσθημα και τη μελωδική εφευρετικότητα, ειδικά στη δημοφιλή 2η κίνηση, Βάλς. Στις μέρες μας το έργο έχει χρησιμοποιηθεί ως μουσική για μπαλέτο και για τον κινηματογράφο.

Η γεμάτη χιούμορ και ζωντάνια Δεύτερη Συμφωνία είναι ένα από τα πιο ενεργητικά, χαρούμενα και εξωστρεφή έργα του Beethoven. Σύμφωνα με τον ερευνητή του Beethoven, Lewis Lockwood: «Η Συμφωνία αυτή, σηματοδοτεί ότι, από τώρα και στο εξής, στα έργα του Beethoven, η δύναμη και ο λυρισμός, σε ακραίες μορφές, θα απελευθερώνονταν όπως ποτέ πριν…»

Pyotr Ilyich Tchaikovsky: Σερενάτα για έγχορδα σε Ντο μείζονα, έργο 48

Ludwig van Beethoven: Συμφωνία αρ. 2 σε Ρε μείζονα, έργο 36

Τη Σ.Ο.Κ. στο πρόγραμμα αυτό διευθύνει ο διακεκριμένος μαέστρος Μιχάλης Οικονόμου.

Ο Μιχάλης Οικονόμου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε μουσικολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς επίσης βιολί, ανώτερα θεωρητικά και σύνθεση στο Εθνικό Ωδείο αποσπώντας πρώτα βραβεία, αριστεία και διακρίσεις σε όλα του τα διπλώματα. Λαμβάνοντας την υποτροφία του ΙΚΥ συνέχισε τις μουσικές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης αποκτώντας Master στη διεύθυνση ορχήστρας και Διδακτορικό στη σύνθεση. Δάσκαλοι του υπήρξαν μερικές από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της διεθνούς μουσικής σκηνής, οι Θόδωρος Αντωνίου, Lukas Foss, Jorma Panula, Gianluigi Gelmetti και David Hoose.

Έχει τιμηθεί με έντεκα βραβεία σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς, μεταξύ των οποίων τα πρώτα βραβεία των διεθνών διαγωνισμών «Δημήτρης Μητρόπουλος» και “ALEA III”. Είναι τακτικός προσκεκλημένος μαέστρος όλων των Ελληνικών ορχηστρών και πολλών ορχηστρών του εξωτερικού, ενώ τα έργα του έχουν παιχτεί με μεγάλη επιτυχία ανά τον κόσμο.

Ο κύριος Οικονόμου είναι διευθυντής του Μουσικού Τμήματος και τακτικό μέλος της Συγκλήτου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, μόνιμος αρχιμουσικός της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, καθηγητής διεύθυνσης ορχήστρας σε πολλά ωδεία και μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών. Είναι επίσης ο εμπνευστής και διδάσκων αρχιμουσικός του «Πανελλήνιου Masterclass διεύθυνσης ορχήστρας» που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων και προσελκύει τουλάχιστον εκατό νέους μαέστρους από κάθε γωνιά της Ελλάδας και του εξωτερικού κάθε χρόνο.

Το 2011 και κατόπιν ψηφοφορίας εκατό μουσικών διαφορετικών εθνικοτήτων, εξελέγη καλλιτεχνικός διευθυντής της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Κατάρ με την οποία πραγματοποίησε περισσότερες από σαράντα εμφανίσεις ενώ ταυτόχρονα ηχογράφησε για την εταιρεία Naxos.

Ο κύριος Οικονόμου έχει επίσης συμβόλαια τακτικής συνεργασίας με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Μάλτας και την Ορχήστρα Δωματίου της Κροατίας. Από το 2013 είναι ο μόνιμος αρχιμουσικός του γκαλά των νικητών του διαγωνισμού OPERALIA του Placido Domingo που διοργανώνεται από την εταιρεία GuliΑnd με έδρα το Λονδίνο και πραγματοποιεί περιοδείες του διαγωνισμού ανά τον κόσμο.

Ο Μιχάλης Οικονόμου εκπροσωπείται από το κορυφαίο διεθνές καλλιτεχνικό γραφείο IMG Artists και διευθύνει περισσότερες από σαράντα συναυλίες το χρόνο διεθνώς.

Θέατρο Ριάλτο, Παρασκευή 12 Μαρτίου στις 19:00

Εισιτήρια: €12, €7 (18-26 ετών, συνταξιούχοι), €5 (κάτω των 18) Προπώληση εισιτηρίων:

  • Από την ιστοσελίδα rialto.interticket.com - Rialto App και

  • Στο ταμείο του Θεάτρου Δευ.- Παρ. 10.00-15.00 – Τηλ. 77 77 77 45

Πληροφορίες: 22 463144, www.cyso.org.cy

Υποστηρικτής Live Streaming: MUSICERA


3 views0 comments

Comentarios


bottom of page