top of page
Αναζήτηση

Το 5ο DOT.ON.THE.MAP INDUSTRY DAYS ανακοινώνει το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ εκδηλώσεων

Η πλατφόρμα συμπαραγωγής, επιμόρφωσης και δικτύωσης Dot.on.the.Map Ιndustry Days επανέρχεται για πέμπτη συνεχή χρονιά (18 - 20 Απριλίου 2024), και ανακοινώνει το πρόγραμμα εκδηλώσεων, το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά σε διαπιστευμένους επαγγελματίες του κινηματογράφου. Το Dot.on.the.Map Industry Days είναι μια θεσμική δράση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες – Κύπρος. Το Φεστιβάλ αποτελεί θεσμό του Υφυπουργείου Πολιτισμού της Κύπρου, και διοργανώνεται από το Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού, σε συνεργασία με το Θέατρο Ριάλτο. Επικεφαλής του Dot.on.the.Map Industry Days είναι η Κύπρια παραγωγός – σκηνοθέτρια Δανάη Στυλιανού.


Κατά τη διάρκεια της τριήμερης διοργάνωσης, παραγωγοί, σκηνοθέτες και σεναριογράφοι από τις χώρες της Μεσογείου θα έχουν την ευκαιρία να διασυνδεθούν με επαγγελματίες του διεθνούς κινηματογραφικού χώρου, με στόχο τη συνεργασία σε επίπεδο χρηματοδότησης, ανάπτυξης, συμπαραγωγής και διανομής ταινιών μυθοπλασίας μεγάλου μήκους. 


Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να ενημερωθούν για τα προνόμια της διαπίστευσης και να αιτηθούν για να την αποκτήσουν μέχρι την Τρίτη, 9 Απριλίου 2024 στον ακόλουθο σύνδεσμο:ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


Με βασικό πυλώνα την εκπαίδευση και δικτύωση των επαγγελματιών του κινηματογράφου, το Dot.on.the.Map Ιndustry Days ανακοινώνει μια σειρά από εκπαιδευτικές παρουσιάσεις, συζητήσεις και masterclasses που απευθύνονται αποκλειστικά σε επαγγελματίες του κινηματογράφου. Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο Θέατρο Ριάλτο.


Παρασκευή 19 Απριλίου, 2024


11:00 Διαδικασία Pitching


Η διοργάνωση θα ανοίξει επίσημα την Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 στις 11π.μ., με τη διαδικασία pitching στο Θέατρο Ριάλτο, κατά την οποία ομάδες παραγωγών - σκηνοθετών από χώρες της Μεσογείου θα παρουσιάσουν κινηματογραφικά σχέδια ταινιών μυθοπλασίας μεγάλου μήκους, στο φόρουμ συμπαραγωγής Dot.on.the.Map Meeting Point, με στόχο μελλοντικές συνεργασίες με άλλους κινηματογραφιστές, παραγωγούς, χρηματοδότες, sales agents, διανομείς, εκπρόσωπους φεστιβάλ και χρηματοδοτικούς φορείς για τον κινηματογράφο. Το φόρουμ πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Αγορά του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.


14:00 Παρουσίαση Προγράμματος Μειοψηφικών Παραγωγών του Υφυπουργείου Πολιτισμού (Συμβουλευτική Επιτροπή Κινηματογράφου)   

Παρουσιάζει ο Μάριος Ψαράς, Πολιτιστικός Λειτουργός, Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού - Υφυπουργείο Πολιτισμού


14:15 Παρουσίαση επενδυτικών κινήτρων στην Κύπρο, Cyprus Film Commission – Invest Cyprus 

Παρουσιάζει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οπτικοακουστικής Κύπρου, Λευτέρης Σ. Ελευθερίου 


14:30 Συζήτηση Πάνελ με εκπροσώπους χωρών μελών του SEE Cinema Network: «Eνδυναμώνοντας την κινηματογραφική βιομηχανία της νοτιοανατολικής Ευρώπης»


Στο πάνελ:

Δρ Έλενα Χριστοδουλίδου, Ανώτερη Πολιτιστική Λειτουργός, Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού - Υφυπουργείο Πολιτισμού Κύπρου

Αθηνά Καρτάλου, Διευθύντρια Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Kamen Balkanski, Επικεφαλής Γραφείου Δημιουργικής Ευρώπης MEDIA Βουλγαρίας

Aleksandra Božović, Eκτελεστική Διευθύντρια Κέντρου Κινηματογράφου Μαυροβουνίου 

Ilinka Teodorescu, Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων, Κέντρο Κινηματογράφου Ρουμανίας 

Συντονίζει η Άννα Κασιμάτη, Εκτελεστική Γραμματέας SEE Cinema Network


Μια συζήτηση με εκπροσώπους χωρών μελών του SEE Cinema Network, μιας πρωτοποριακής πρωτοβουλίας που αναδεικνύει τις δυνατότητες περιφερειακών συνεργασιών στον τομέα του κινηματογράφου. H συζήτηση θα σκιαγραφήσει τρόπους με τους οποίους τα πρότζεκτ του δικτύου ενώνουν δυνάμεις για να δώσουν ώθηση στο συλλογικό κινηματογραφικό τοπίο μέσα από κοινούς πόρους, τεχνογνωσία, και πολιτισμικές ανταλλαγές. Μάθετε ακόμη για τις προσπάθειες του δικτύου να βελτιώσει την ορατότητα του περιφερειακού σινεμά, να ενδυναμώσει τις σχέσεις μεταξύ των χωρών μελών του και να προωθήσει τις διεθνείς συμπαραγωγές. Οι ομιλητές θα αναφερθούν επιπλέον και στους κανονισμούς και προγράμματα συμπαραγωγής που ισχύουν στις χώρες που εκπροσωπούνται.


15:45 ΜΑSTERCLASS «Η αφήγηση στον κινηματογράφο»

Με την script editor Kate Leys


Η διεθνούς φήμης Βρετανίδα script editor Kate Leys θα παραδώσει masterclass με θέμα την αφήγηση στον κινηματογράφο, τη σεναριογραφία και τη φωνή του δημιουργού. Έχοντας μακρά εμπειρία στην ειδικότητα του script editing, συμβουλεύοντας σεναριογράφους και θεατρικούς συγγραφείς από ολόκληρο τον κόσμο κατά τη διαδικασία ανάπτυξης των έργων τους, και με μια ανεξάντλητη φιλμογραφία στο ενεργητικό της, η Kate Leys θα μοιραστεί μαζί μας τα σημαντικότερα πράγματα που έχει αποκομίσει στην πορεία της καριέρας της.


Σύντομο βιογραφικό:

H Kate Leys έχει εργαστεί ως script editor σε κορυφαίες κινηματογραφικές παραγωγές όπως, LADY MACBETH (σκην. William Oldroyd), I AM NOT A WITCH (σκην. Rungano Nyoni), DARK RIVER (σκην. Clio Barnard), KINGDOM OF US (σκην. Lucy Cohen) ενώ για 6 χρόνια εργαζόταν ως επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης (head of development) του Film4. Tην περίοδο εκείνη συνέβαλε στην ανάπτυξη πασίγνωστων βρετανικών ταινιών ανάμεσά τους και FOUR WEDDINGS AND A FUNERAL (σκην. Mike Newell), TRAINSPOTTING (σκην. Danny Boyle), EAST IS EAST (σκην. Damien O'Donnell) και GIRL WITH A PEARL EARRING (σκην. Peter Webber). Στην τηλεόραση έχει συμβάλει ανάμεσα σε άλλα και στο σενάριο των σειρών THE VALHALLA MURDERS (Netflix); I AM series1 (C4), BABYLON (C4), BUFFERING series 2 (ITV3) και HOFF THE RECORD (Dave, winner Int’l Emmy 2016). Μερικές από τις πιο πρόσφατες ταινίες στη φιλμογραφία της είναι: TORNADO (σκην. John MacLean), WORKMATES (σκην. Curtis Vowell), MR K (σκην. Talulah Schwab) SKY PEALS (σκην. Moin Hussain), HOW TO FAKE A WAR (σκην.  Rudolph Herzog), AMERICAN ANIMALS (σκην. Bart Layton), PIN CUSHION (σκην. Deborah Haywood), KINGDOM OF US (σκην. Lucy Cohen) και άλλες.Σάββατο 20 Απριλίου, 2024 


10:00 Ενημερωτική Παρουσίαση MEDIENBOARD  

Παρουσιάζει η Teresa Hoefert De Turegano

Eνημερωτική παρουσίαση εκπροσώπου του οργανισμού Medienboard Berlin-Bradenburg για τα δημόσια χρηματοδοτικά προγράμματα της Γερμανίας για τον κινηματογράφο


10:15 Ενημερωτική παρουσίαση Προσκλήσεις Ανάπτυξης Έργων MEDIA, Οργανισμός Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων & Πολιτιστικών Σχέσεων / Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη, Κύπρος


Παρουσιάζει ο Νέναντ Μπογκντάνοβιτς, Συντονιστής Επιχειρησιακού Προγραμματισμού Οργανισμού Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πολιτιστικών Σχέσεων, και Επικεφαλής Γραφείων/Σημείων Επαφής για τα προγράμματα «Δημιουργική Ευρώπη» και «CERV»


11:45 ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΑΝΕΛ «Κτίζοντας κινηματογραφικές βιομηχανίες σε νησιά: Ευκαιρίες και Προκλήσεις»

Παραγωγοί και σκηνοθέτες από την Ισλανδία, την Μάλτα, την Κρήτη και την Κύπρο συζητούν ανταλλάζοντας εμπειρίες από τις χώρες τους, έχοντας ως κοινό χαρακτηριστικό την ιδιαιτερότητα ενός νησιού. Ποιες μοναδικές  ευκαιρίες έχουν οι κινηματογραφικοί παραγωγοί που εδρεύουν σε νησιά, και ποιες κοινές προκλήσεις καλούνται να αντιμετωπίσουν; Πώς μπορεί η μία κινηματογραφική βιομηχανία να μάθει από τις εμπειρίες της άλλης; Οι ομιλητές θα αναφερθούν σε επιτυχημένα μοντέλα συμπαραγωγών που έχουν λειτουργήσει στη χώρα τους, και θα αναλύσουν επίσης το κοινό τους όραμα σε σχέση με στρατηγικές βιωσιμότητας.


Στο πάνελ:

Ηeather Millard, Παραγωγός, Compass Films, Iσλανδία

Αnton Calleja, Σύμβουλος – Παραγωγός, Kingsway, Μάλτα 

Θοδωρής Παπαδουλάκης, Σκηνοθέτης – Παραγωγός, Indigo View, Ελλάδα

Μάριος Πιπερίδης, Σκηνοθέτης – Παραγωγός, AMP Filmworks, Kύπρος


Συντονίζει η παραγωγός και μέλος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Katarina Tomkova (Κaleidoscope, Σλοβακία)


Όλες οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν στην αγγλική γλώσσα.  


Για πληροφορίες επικοινωνείτε στο dotonthemap@cyprusfilmdays.com ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας: dot.cyprusfilmdays.com


Διαδικασία Αιτήσεων για Διαπιστεύσεις


Η διαπίστευση απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες του κινηματογράφου με ενεργό δραστηριότητα (παραγωγούς, σκηνοθέτες, σεναριογράφους, υπεύθυνους πωλήσεων/sales agents, διανομείς, εκπρόσωπους φεστιβάλ και κινηματογραφικών φορέων, εκπρόσωπους τηλεοπτικών καναλιών, κινηματογραφικών και τηλεοπτικών πλατφόρμων). 


Αιτήσεις - Προθεσμία:


Αιτήσεις για διαπιστεύσεις από επαγγελματίες του κινηματογράφου γίνονται δεκτές στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://access.cyprusfilmdays.com 

μέχρι την Τρίτη, 9 Απριλίου 2024.Σε ένδειξη της στήριξής τους προς την τοπική κινηματογραφική κοινότητα, οι διοργανωτές προσφέρουν ΔΩΡΕΑΝ διαπιστεύσεις σε όλους/ες τους/τις επαγγελματίες του κινηματογράφου που δραστηριοποιούνται ενεργά στην Κύπρο, στον τομέα της ανάπτυξης, παραγωγής και προώθησης ταινιών. Το κόστος για απόκτηση διαπίστευσης για διεθνείς επαγγελματίες είναι €45.


Η δράση Dot.on.the.Map Industry Days αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για δικτύωση των Κυπρίων παραγωγών και σκηνοθετών και διασύνδεσή τους με σημαντικούς διεθνείς επαγγελματίες του κινηματογράφου.


Διοργανωτές: Υφυπουργείο Πολιτισμού Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού, Θέατρο Ριάλτο

Σε συνεργασία με: CIPA Film in Cyprus 

Υπό την Αιγίδα: Δήμου Λεμεσού

Συνδιοργανωτές: Οργανισμός Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πολιτιστικών Σχέσεων, Γραφείο «Δημιουργική Ευρώπη» Κύπρος

Εταίροι: Ένωση Σκηνοθετών Κύπρου, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Initiative Film, Coprocity, EAVE

Xoρηγός Βραβείου: P.S. Movies & Stories

Χορηγός Φιλοξενίας: Alinea

Τεχνικός Εταίρος: EventPro

Yποστηρικτές: ΛΟΕΛ, Art Studio 5510 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page