top of page
Αναζήτηση

Σειρά στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου παίρνει το έργο 45 από το Polish Dance The

Το έργο 45 από την Πολωνία διηγείται την ιστορία νεαρών χορευτών, οι οποίοι συζητούν -σε μία συμβολική διάσταση- για τη συλλογικότητα και την ομαδική εργασία, καθώς και για την κοινή, συνειδητή απόφασή τους να επιλέξουν την τέχνη ως τρόπο ζωής. Επιθυμώντας να αναδείξουν την υφιστάμενη μορφή του παλαιότερου χοροθεάτρου της Πολωνίας, οι δημιουργοί συνθέτουν ένα έργο που υπερβαίνει την παραδοσιακή μορφή ταύτισης χορογράφου-συνθέτη. Ευρύτερη θεματική της περφόρμανς αποτελεί το ταξίδι: ως σημείο στο θέατρο, ως έρευνα, ως χορογραφική σύνθεση και ως μία διαδραστική πρόσκληση για τον θεατή σε μία τοποειδική επιτέλεση.


Μία συνδιοργάνωση του Ινστιτούτου Μουσικής και Χορού, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Choreographic Commissions 2019».


Το Polish Dance Theatre ιδρύθηκε το 1973. Πρόκειται για μία επαγγελματική, αυτόνομη κολεκτίβα, το έργο της οποίας έχει εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου από κλασικό μπαλέτο σε πιο σύγχρονες μορφές χορού: σε ένα χοροθέατρο διαφόρων ειδολογικών στοιχείων, που ξεπερνά τα κλασικά τεχνικά και στυλιστικά όρια, απελευθερωμένο από παραδοσιακές μεθόδους έκφρασης. Κλίνοντας προς τη διεπιστημονικότητα, το έργο της κολεκτίβας αναζητά νέους χώρους έκφρασης με έμφαση σε μια δημιουργική διαδικασία βασισμένη στον αυτοσχεδιασμό.


Ο Jacek Przybyłowicz είναι χορογράφος. Μεταξύ 1987-1991 υπήρξε χορευτής του θεάτρου Teatr Wielki στη Βαρσοβία. Έκανε το ντεμπούτο του ως χορογράφος με το έργο Negotiations σε μουσική του Alessandro Marcello. Το 1991 εγκαταστάθηκε στο Ισραήλ όπου υπήρξε για πολλά χρόνια μέλος της ομάδας σύγχρονου χορού Kibbutz Contemporary Dance Company. Από το 1994 μέχρι το 2001 συμμετείχε με την ίδια ομάδα σε πολλά φεστιβάλ σύγχρονου χορού ανά τον κόσμο, περίοδο κατά την οποία επισκέφθηκε πάνω από 50 χώρες, μεταξύ άλλων τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Βραζιλία, την Αργεντινή, τη Χιλή, το Μεξικό, τη Σιγκαπούρη, τη Ταϊβάν και την Ιαπωνία. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, παρουσίασε το έργο του εκτενώς σε Ευρώπη και Πολωνία. Το 1997 χόρεψε στο έργο Kyr με την Batsheva Dance Company σε χορογραφία του Ohad Naharin, το οποίο παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του Yair Shapira Dance Prize. Παράλληλα, συνεργάστηκε με την ομάδα χορού του Λάμπρου Λάμπρου, παρουσιάζοντας ένα έργο που περιόδευσε ανά την Ευρώπη. Το 2002 επέστρεψε στην Πολωνία.


Χορογράφος: Jacek Przybyłowicz

Περφόρμερ: Evelyn Blue, Kacper Bożek, Julia Hałka, Agnieszka Jachym, Patryk Jarczok, Jerzy Kaźmierczak, Zbigniew Kocięba, Katarzyna Kulmińska, Dominik Kupka, Daniel Michna, Katarzyna Rzetelska, Sandra Szatan, Emily Wong-AdryańczykΔιάρκεια: 45’


Διοργάνωση: Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας και Θέατρο Ριάλτο

Χορηγοί Επικοινωνίας: Ο Φιλελεύθερος, Αctive 107.4 & ΡΙΚ

Με τη Συνεργασία: Στέγη Χορού Λεμεσού

Στηρίζουν: Δήμος Λεμεσού, Εφημερίδα Λεμεσός, Limassol Today, Lemesos blog, ETAΛ, Vestnik Kipra, Russian Wave, Social et al.


Τεχνική Υποστήριξη: Event Pro

Διάκριση: EFFE LABEL


Είσοδος: € 8 (€ 30 για όλες τις παραστάσεις)

Δωρεάν για μαθητές, φοιτητές, στρατιώτες, συνταξιούχους και επαγγελματίες χορού


Δωρεάν μεταφορά με λεωφορείο από Λευκωσία. Πληροφορίες: 99 618225

Αναχώρηση από Κέντρο Χειροτεχνίας (Λεωφ. Αθαλάσσας) στις 19:00.

Θέατρο Ριάλτο, Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022, ώρα 20.30

E-ticket: www.rialto.com.cy, Rialto App

Tαμείο: 77777745

(Δευ - Παρ 10:00-15:00 και 2 ώρες πριν την έναρξη των παραστάσεων)21 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page