top of page
Αναζήτηση

Με πέντε σημαντικές παραστάσεις Θεάτρου και Μουσικής έρχεταιτο Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια

Για μια ακόμη χρονιά το Θέατρο Ριάλτο φιλοξενεί την περίοδο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου, παραστάσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Κύπρια. Πέντε πολύ αξιόλογες παραγωγές από Κύπρο, καθώς και συμπαραγωγές μεταξύ Κύπρου – Ελλάδας και Κύπρου – Ισραήλ θα παρουσιαστούν στο Θέατρο Ριάλτο, δίνοντας στο κοινό της Λεμεσού την ευκαιρία να απολαύσει αξιόλογες παραστάσεις με σημαντικούς καλλιτέχνες από τον χώρο του θεάτρου και της μουσικής. Αναλυτικά το πρόγραμμα παραστάσεων του Φεστιβάλ στο Ριάλτο:

13/9 Τραγούδια Διαμαρτυρίας - Δευτέρα 20:30 (110’)

Tραγούδια διαμαρτυρίας που ενέπνευσαν και επένδυσαν μουσικά τις παγκόσμιες κοινωνικές αλλαγές. Τραγούδια εναντίον του ρατσισμού, του πολέμου, των καταπιεστικών καθεστώτων και υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων, των δικαιωμάτων των γυναικών και της διαφορετικότητας. Με τους: Στέλιος Ιωακείμ, Nama Dama (Αναστασία Δημητριάδου), Φρειδερίκη Τομπάζου, Arda & το φωνητικό σύνολο Convocanti.

Έρευνα – Επιμέλεια Παραγωγής: Robert Camassa

Παραγωγή – Καλλιτεχνική διεύθυνση: Χρήστος Φιλίππου

19/9 Από το Swing στην Βebop - Κυριακή 20:30 (70’)

Το Miaris Jazz Trio συνεργάζεται με τον καταξιωμένο σολίστα Ofer Landsberg από το Ισραήλ, σε ένα πρόγραμμα όπου οι διασκευές των jazz standards συναντούν τις νέες ενορχηστρώσεις και συνθέσεις του Ofer Landsberg, με πρωτότυπες ερμηνείες, σε μια ενδιαφέρουσα μουσική πρόταση.

Συμμετέχουν: Δημήτρης Μίαρης (πιάνο), Κώστας Χαλλούμας (κοντραμπάσο),

Μάριος Σπύρου (ντραμς) Ι Σολίστ: Ofer Landsberg

27/9 Ρόουζ Ι Σατιρικό Θέατρο | Martin Sherman - Δευτέρα 20:30 (110’) 10+

Μια συγκινητική παράσταση με τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη σε ένα συγκλονιστικό ρεσιτάλ ερμηνείας. Η σπουδαία ηθοποιός, υποδυόμενη μια 80άχρονη Εβραία, ανατρέχει στο ταξίδι της ζωής της, ξεδιπλώνοντας το παρελθόν της. Το έργο έγραψε το 1999 ο βραβευμένος με Πούλιτζερ θεατρικός συγγραφέας Martin Sherman.

Σκηνοθεσία: Νίκος Καραγέωργος

2/10 Τo Κόκκινο Φόρεμα της Σαβελ Ι Θέατρο Αντίλογος Ι Μαρίνα Μιχαηλίδου-Καδή

Σάββατο, 16:00 (75’) 5+

Μέσα σε μια μέρα η Σαβέλ άφησε το σπίτι της και ό,τι άλλο αγαπούσε και ταξίδεψε σε μια μακρινή χώρα, στην άλλη άκρη της γης. Το μόνο πράγμα που μπόρεσε να πάρει μαζί της είναι το κόκκινο φόρεμα που της είχε κάνει δώρο η γιαγιά της στα γενέθλιά της. Και η Σαβέλ δεν το αποχωρίζεται ποτέ…

Σκηνοθεσία - Δραματουργική επεξεργασία: Νίκος Νικολαΐδης

Διανομή: Βασίλης Παφίτης, Άντρη Αγγελίδου, Βαλάντω Χαραλάμπους, Χριστίνα Κωνσταντίνου, Κωνσταντίνος Τσίτσιος

5/10 Κωστής Παλαμάς – Οι Μούσες που αγάπησα Ι Γρηγόρης Βαλτινός - Τρίτη 20:30 (85΄)

Μια παράσταση όπου ο ποιητής αφηγείται ο ίδιος τη ζωή του. Μιλά για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια, τις ποιητικές του ανησυχίες, το γάμο του, το έργο του, το θάνατο του παιδιού του, τον αγώνα του για το δημοτικισμό, για τις γυναίκες-μούσες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη ζωή του και επηρέασαν το έργο του, και τη μοναδική μούσα που δεν τον πρόδωσε ποτέ, την Ελλάδα του.

Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Βαλτινός

Κείμενα: Μαρία Παναγιωτακοπούλου

Μουσική: Σάκης Παπαδημητρίου

Διανομή: Γρηγόρης Βαλτινός (Κωστής Παλαμάς), Αγγελική Πέτκου (Μαρία Βάλβη), Ευγενία Λιάκου (Μούσα) Τα τραγούδια ερμηνεύει η Έλενα Λεώνη

Θέατρο Ριάλτο-Πληροφορίες/Ταμείο: 77777745, E-ticket: rialto.com.cy, Rialto App

Οδηγίες προς θεατές:

*Η είσοδος στις παραστάσεις του Φεστιβάλ Κύπρια επιτρέπεται με την παρουσίαση πιστοποιητικού εμβολιασμού για την ασθένεια του COVID-19 τουλάχιστον με τη μία δόση και νοουμένου ότι έχει παρέλθει διάστημα τριών εβδομάδων, είτε αποδεικτικό στοιχείο αποδέσμευσης εάν νόσησαν με COVID-19, με ισχύ έξι μηνών.

**Εξαιρούνται πρόσωπα ηλικίας κάτω των 12 ετών, πρόσωπα 12 έως 15 ετών τα οποία προσκομίζουν αρνητική εργαστηριακή εξέταση ή εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου εντός 72 ωρών, καθώς και πρόσωπα 16 ετών και άνω που δεν δύνανται να εμβολιαστούν λόγω ιατρικού προβλήματος, τα οποία προσκομίζουν ιατρική βεβαίωση καθώς και αρνητική εργαστηριακή εξέταση ή εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου εντός 72 ωρών.

Περισσότερες Πληροφορίες: www.kypria.org.cy


12 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page