top of page
Αναζήτηση
Εικόνα συγγραφέαRialto Theatre

Ανακοίνωση Mελών της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής

Έγινε ενημέρωση: 27 Σεπ


Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου επιστρέφει δυναμικά με την 14η έκδοσή του, ταξιδεύοντας το κοινό σε κάθε γωνιά του πλανήτη, μέσα από ιστορίες που αναδεικνύουν τα κινηματογραφικά ταλέντα του αύριο. Για άλλη μια χρονιά, το φεστιβάλ στοχεύει να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην αλληλογνωριμία ξεχωριστών  σκηνοθετικών φωνών, τόσο από το διεθνές όσο και το τοπικό κινηματογραφικό τοπίο. Το φετινό σύνθημα του Φεστιβάλ, το λέει άλλωστε ξεκάθαρα: τα λέμε στην Πλατεία! 


Για την ανάδειξη των κορυφαίων ταινιών από το Διεθνές και το Εθνικό Τμήμα του φετινού φεστιβάλ, συγκροτείται και φέτος διεθνής κριτική επιτροπή. Πέντε καταξιωμένοι επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου, θα αναλάβουν το απαιτητικό έργο της απονομής των φετινών βραβείων.

 

Πρόεδρος της φετινής κριτικής επιτροπής είναι ο Agron Domi, ιδρυτής και Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Τιράνων.


O Agron Domi είναι ιδρυτής και Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Τιράνων (Tirana International Film Festival) από το 2003. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου και ιδρυτής του Ινστιτούτου Κινηματογράφου Τιράνων, και της Επιτροπής Κινηματογράφου Αλβανίας. Eργάζεται επίσης ως διανομέας ευρωπαϊκών ταινιών στην Αλβανία, σε έργα υποστηριζόμενα από το Media Program και το Creative Europe. Μέλος κριτικών επιτροπών σε πολλά διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ, ο Agron είναι επίσης Συνιδρυτής του FASADA Studio, της πρώτης εταιρείας PR, γραφιστικής και παραγωγής βίντεο στην Αλβανία από το 1998. Ως παραγωγός, έχει δουλέψει σε ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικές διαφημίσεις. Ο Agron διευθύνει επίσης το CreativeMornings Tirana, ένα διεθνές πρότζεκτ που λειτουργεί σε περισσότερες από 240 πόλεις από το 2014.

 

John Canciani 

O John Canciani ασχολείται με τη συλλογή ταινιών από την εφηβεία του. Απέκτησε τις πρώτες του εμπειρίες στην επιμέλεια κινηματογραφικών προγραμμάτων όταν ίδρυσε και διοργάνωσε μια κινηματογραφική λέσχη στη Βίντερτουρ της Ελβετίας. Το 2009 έγινε μέλος της ομάδας επιλογής ταινιών και διετέλεσε μέλος Δ.Σ. του Ελβετικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νέων στη Ζυρίχη. Την ίδια χρονιά, ξεκίνησε να συνεργάζεται με το Διεθνές Φεστιβάλ της Βίντερτουρ (Internationale Kurzfilmtage Winterthur) όπου, μεταξύ άλλων, υπήρξε επικεφαλής του προγράμματος για παιδιά και νέους, προγραμματιστής του διεθνούς διαγωνιστικού τμήματος και βοηθός καλλιτεχνικού διευθυντή. Το 2012 διορίστηκε Καλλιτεχνικός Διευθυντής. Είναι, επίσης, επιμελητής προγράμματος στον κινηματογράφο Kino Cameo Winterthur, όπου δουλεύει ως σύμβουλος, επιμελείται συχνά προγράμματα και συντονίζει κινηματογραφικές διαλέξεις. Κατέχει μεταπτυχιακό στην Επιμέλεια Καλλιτεχνικών Έργων (ZHdK), ενώ υπήρξε συντάκτης του τεύχους αρ. 23 του επιμελητικού περιοδικού The Future of Short Film. Είναι μέλος της Ελβετικής και Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου και μέλος Δ.Σ. των οργανισμών Pro Short και Short Film Conference. Από το 2019 είναι μέλος Δ.Σ. του ταμείου Visions SudEst, συμμετέχοντας στην επιλογή έργων για παραγωγή και post-production ταινιών μεγάλου μήκους και ντοκιμαντέρ. Παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε φεστιβάλ, σχολές κινηματογράφου και σκηνοθέτες σε θέματα που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα, όπως προγραμματισμό ταινιών, φεστιβαλικές στρατηγικές, σενάριο και μοντάζ.

 

Μόνικα Νικολαΐδου

Η Μόνικα Νικολαΐδου είναι βραβευμένη Κύπρια παραγωγός και συνιδρύτρια της εταιρείας Filmblades. Σπούδασε Τρισδιάστατο Animation και Ειδικά Εφέ (3D Computer Graphics Animation & Special Effects) στο Instituto Europeo di Milano στην Ιταλία. Ξεκίνησε την καριέρα της ως σχεδιάστρια τρισδιάστατου animation και συνεργάστηκε με πολλές τοπικές εταιρείες παραγωγής ταινιών και τηλεοπτικών διαφημίσεων. Το 2002 ξεκίνησε να δουλεύει ως ανεξάρτητη παραγωγός τηλεοπτικών σειρών, διεθνών διαφημίσεων και live εκδηλώσεων. 


Το 2007 ίδρυσε την εταιρεία παραγωγής Filmblades σε συνεργασία με τον παραγωγό Γιώργο Πάντζη. Σήμερα, είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες παραγωγής στην Κύπρο, έχοντας στο ενεργητικό της πολλές ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους που συμμετείχαν και βραβεύθηκαν σε φεστιβάλ ανά τον κόσμο, όπως το .dog της Γιάννας Αμερικάνου και το Fish N Chips του Ηλία Δημητρίου.

 

Amos Geva

O Amos Geva είναι συνιδρυτής και επικεφαλής του τμήματος για επαγγελματίες της μη κερδοσκοπικής πλατφόρμας T-Port, που στόχο έχει την προώθηση ανερχόμενων σκηνοθετών, η οποία προβάλλει πέραν των 1800 ταινιών από ανεξάρτητους σκηνοθέτες και φοιτητές από όλο τον κόσμο. Από το 2018, ασχολείται με τη διοργάνωση και υλοποίηση εργαστηρίων και δράσεων για επαγγελματίες, ενώ παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες και καθοδήγηση σε φοιτητές κινηματογράφου σχετικά με τις προκλήσεις της διανομής ταινιών μικρού μήκους. Είναι, επίσης, παραγωγός, με έδρα το Βερολίνο, και έχει διατελέσει μέλος επιτροπών επιλογής προγράμματος σε πολλά φεστιβάλ κινηματογράφου και πλατφόρμες ανάπτυξης κινηματογραφικών έργων, γεφυρώνοντας έτσι το χάσμα μεταξύ ανερχόμενων σκηνοθετών και επαγγελματιών της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Είναι απόφοιτος διαφόρων προγραμμάτων όπως Atelier Ludwigsburg-Paris και Berlinale Talents, και έχει βραβευθεί για το έργο του τόσο ως σκηνοθέτης όσο και ως παραγωγός. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

 

Ντενίς Νικολάκου

Η Ντενίς Νικολάκου είναι ψυχολόγος και  Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια. Εξειδικεύεται στην Κινηματογραφοθεραπεία, με ευρωπαϊκή πιστοποίηση από το Zur Institute και εκπαίδευση στην κλινική ψυχολογία ομάδων του ΕΚΠΑ. Από το 2014 συντονίζει ομάδες αυτογνωσίας και ανάπτυξης μέσω της τέχνης του κινηματογράφου. Ηγείται του προγράμματος Cinematherapy στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, ενώ έχει εισάγει το πρόγραμμα σε σχολεία από το 2021. Στην πορεία του προγράμματος Cinematherapy  έχει συνεργαστεί με δημοφιλή ονόματα από τον χώρο του κινηματογράφου όπως τον οσκαρικό σκηνοθέτη Pawel Pawlikowski, τον  Κωνσταντίνο Γιάνναρη, τον Θάνο Τοκάκη, τον Αλέξανδρο Λογοθέτη, τον Λευτέρη Χαρίτο κ.α  Άρθρα της δημοσιεύονται σε επιστημονικά περιοδικά, και μια σειρά  podcast Cinematherapy για τη Lifo στο Spotify.


Το φεστιβάλ είναι μία διοργάνωση του Τμήματος Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού, και του Θεάτρου Ριάλτο.


Για περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ, παρακολουθείτε την ιστοσελίδα του www.isffc.com.cy και τις σελίδες του στα κοινωνικά δίκτυα.


Οι προβολές είναι για άτομα άνω των 18 ετών.

Όλες οι ταινίες προβάλλονται στην πρωτότυπη γλώσσα τους με αγγλικούς και ελληνικούς υπότιτλους.


Πληροφορίες: Θέατρο Ριάλτο 77 77 77 45 

Facebook: @Int’l Short Film Festival of Cyprus

Instagram: isffc_filmfestival 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ:




Σε συνεργασία: Δήμος Λεμεσού

Χορηγός Βραβείου Καλύτερης Φωτογραφίας: Stefilm

Χορηγοί Επικοινωνίας:  ΡΙΚ, Check in, City

Τεχνική Υποστήριξη: Event Pro

Χορηγός Φιλοξενίας: Mediterranean Beach Hotel

Υποστηρικτές TGF: Ξενοδοχεία Alinea


Στηρίζουν: Οργανισμός Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πολιτιστικών Σχέσεων, ΤΕΠΑΚ, Πανεπιστήμιο Κύπρου (Γραφείο Αποφοίτων), Limassol Today, Εφημερίδα Λεμεσός, Lemesos blog, Εταιρεία Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού, Κινηματογραφική Λέσχη Λεμεσού, Limassol Tourism Board, Vestnik Kipra, ΜΙΤΟΣ, Οινοποιείο Τσιάκκας.



12 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comentarios


bottom of page