Οκτώβριος 2022

1 Be Arielle F  Simon Senn OPEN HOUSE FESTIVAL on stage 

σαβ 20:30 ( 60’) 16+

 

O Simon Senn αγόρασε διαδικτυακά μια ψηφιακή ρέπλικα ενός γυναικείου σώματος και, αμέσως μετά, ξεκίνησε ένα ταξίδι για να γνωρίσει τη γυναίκα της οποίας θα «κατοικούσε» το σώμα, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας.

Ο Simon μοιράζεται επί σκηνής με τους θεατές την αλλόκοτη αυτή εμπειρία.

 

Iδέα, Δημιουργία, Ερμηνεία: Simon Senn

Παραγωγή: Compagnie Simon Senn

Διοργάνωση: Στέγη Χορού Λεμεσού 

 

Εισιτήρια: €10/8

1_10_3.jpeg

3 Fountainhead KING VIDOR 

δευ 20:00 (1949, 160’) USA 

 

Το «Λεμεσός μετά την ανάπτυξη τι; - τοπίωντροπες», σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού, στο πλαίσιο δράσεων μελέτης και εκθέσεων, προτείνει την κινηματογραφική διασκευή της Ayn Rand.

 

Η ταινία παρατηρεί έναν ασυμβίβαστο οραματιστή αρχιτέκτονα, ο οποίος «ηρωοποιείται»  περιφρονώντας το συλλογικό φαντασιακό, τα δημοφιλή πρότυπα και το συλλογικό επιζητώ.

Θα πραγματοποιηθούν ολιγόλεπτες παρουσιάσεις και θα ακολουθήσει συζήτηση. 

 

Εισιτήρια: €5 

4 Music has no borders & barriers

τρι 20:30 (75’)

 

Ένα ταξίδι σε διάφορα είδη μουσικής με έργα των Bizet, Kurt Weil, Lehar, Οffenbach, Χατζιδάκη, Θεοδωράκη μέχρι τους Κύπριους καταξιωμένους συνθέτες Τόκα, Αργυρίδη και Καραγιώργη.

 

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Κυριάκος Κυριάκου στο πιάνο, Κώστας Αποκίδης στην κιθάρα. Στο τραγούδι η Ραφαέλλα Χαραλάμπους (μέτζο-σοπράνο) και η Παναγιώτα Καπνίση (σοπράνο). 

Μαζί τους ο Μιχάλης Μιχαήλ παίζοντας μουσική με τα μάτια μέσα από την πρωτοποριακή εφαρμογή Eyeharp.

 

Ένα μουσικό ταξίδι που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πως η μουσική δεν έχει όρια. 

Εισιτήρια: €12/8

image001.png
4_10_foto.jpeg

8 - 14 Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου 2022

σαβ - παρ 20:30  (18+)

  

To 12o Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου προβάλλει επιλεγμένες ταινίες Κύπριων και ξένων σκηνοθετών, προσφέροντας στο κοινό την ευκαιρία του παγκόσμιου σινεμά μικρού μήκους, με δεκάδες προβολές ταινιών μυθοπλασίας, πειραματικές και ντοκιμαντέρ από ολόκληρο τον κόσμο σε καλλιτεχνική διεύθυνση των Ιωακείμ Μυλωνά και Αλεξίας Roider.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα διεξαχθεί το εργαστήρι TSFM Word-Frame Cyprus (10-14 Οκτωβρίου), ένα διεθνές εντατικό εκπαιδευτικό εργαστήρι που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Κύπρο σε συνεργασία με το Talents and Short Film Market (TSFM) του Τορίνο και στόχο έχει να προσφέρει καθοδήγηση, βασικές γνώσεις και εργαλεία σε οκτώ σκηνοθέτες ή/και σεναριογράφους κατά τη δημιουργία μίας ταινίας μικρού μήκους μυθοπλασίας ή υβριδικής. 

 

Το φεστιβάλ αποτελεί ετήσιο θεσμό του Υφυπουργείου Πολιτισμού (Πολιτιστικές Υπηρεσίες) και διοργανώνεται σε συνεργασία με το Θέατρο Ριάλτο.

Είσοδος ελεύθερη (απαραίτητη η εξασφάλιση δελτίων εισόδου).

8_10_ISFFC 22 poster RGB WEB-01.jpg

19 VESSELΤhe mantras room ΛΙΑ ΧΑΡΑΚΗ 

τετ 18.00 – 22.00

 

To νέο έργο της Λίας Χαράκη σε σχεδιασμό ήχου του Γιάννη Χριστοφίδη θα εστιάσει στο τελετουργικό σώμα του θεατή, το οποίο η καλλιτέχνης θα επιδιώξει να ενεργοποιήσει με ηχητικά κομμάτια στο ύφος μάντρα, πάνω στη σκηνή του θέατρου Ριάλτο, το οποίο θα λειτουργεί ως δωμάτιο.

 

Μέσα από την επανάληψη της σκέψης / λέξης των κομματιών σε σχέση με τις έννοιες της  επιτυχίας και ευεξίας στη σύγχρονη δυτική κοινωνία, υπάρχει η πιθανότητα να επέλθει η επιθυμητή πραγματικότητα που δηλώνουν.

 

Εισιτήρια: €12/10

vessel_flashart-01.jpg

21 & 23  περιπατώ | walking

ΜΑΡΙΑ ΒΑΡΝΑΚΚΙΔΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΑΝΔΡΕΟΥ 

παρ 17:00 κυρ 11:00, 17:00 (60’)

 

Ένας περίπατος, ένα  ταξίδι  στον  χρόνο,  ένα  αποτύπωμα  μνήμης,   μια   εμπειρία  ηχητικών  και  οπτικών  εικόνων,  δημιουργία των Μαρίας Βαρνακκίδου και Κωνσταντίνας Ανδρέου στο πλαίσιο του προγράμματος του Συνεργαζόμενου Καλλιτέχνη@Θέατρο Ριάλτο.

 

Ένας ηχητικός διαδραστικός περίπατος για την Πλατεία Ηρώων, αφιερωμένος στους ανθρώπους της, αυτούς που έζησαν, που ζουν και αυτούς που θα τη ζήσουν στο μέλλον. Ιστορίες από τα παλιά, μνήμες, κτίρια που αλλάζουν μέσα στο πέρασμα του χρόνου και μια ματιά στο μέλλον της πλατείας.

 

Ανάμεσα σε αυτά, πρωταγωνιστής το Ριάλτο, ένα θέατρο που διαμορφώνει πολιτιστική ταυτότητα και αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για την Πλατεία Ηρώων.

 

Στο πλαίσιο του Limassol Art Walks.

Είσοδος ελεύθερη

(απαραίτητη η προεξασφάλιση δελτίων εισόδου)

21_23_peripato.jpg

24 EARTH | Nikolaus Geyrhalter

δευ/mon 20:00  (2019, 115’)  

 

Τον Οκτώβριο, μέσα από εργαστήρια, το «Λεμεσός μετά την ανάπτυξη τι; τοπίωντροπες», εξετάζει, αναγνωρίζει και αξιολογεί τοπία της Λεμεσού, μέσα από τη σκοπιά της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για το Τοπίο.

 

Παράλληλα, και σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού, προτείνει την αυστριακή πολυβραβευμένη ταινία, η οποία επιδεικνύει τη μηχανική κατάκτηση του πλανήτη, απαθανατίζοντας ανθρώπους κατά τον αέναό τους αγώνα.  

Θα πραγματοποιηθούν ολιγόλεπτες παρουσιάσεις και θα ακολουθήσει συζήτηση.

 

Εισιτήρια: €5 

image001.png

26-28 The Animattikon Project

τετ-παρ*

 

Το ετήσιο διεθνές φεστιβάλ animation «The Animattikon Project» σηκώνει αυλαία για πέμπτη χρονιά και εγκαινιάζει φέτος τη συνεργασία ανάμεσα στο Κέντρο Τεχνών Κίμωνος, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Θέατρο Ριάλτο. Θα προβληθούν περισσότερες από 50 ταινίες animation, καταξιωμένων αλλά και πρωτοεμφανιζόμενων δημιουργών, από περισσότερες από 20 χώρες. Στο διαγωνιστικό μέρος, οι ταινίες θα διεκδικήσουν τα βραβεία «Χρυσά Καπέλα» σε εφτά διαφορετικές κατηγορίες. 

 

*τετ 20:30 - 22:00 Κυπριακές και διεθνείς Φοιτητικές ταινίες

πεμ 20:30 - 22:00 Διεθνείς  Ταινίες Μικρού Μήκους

παρ 17:00 - 18:30 Παιδικές Ταινίες Μικρού Μήκους

        20:30 - 22:00 Ντοκιμαντέρ, Animation, Μουσικά Βίντεο και Ταινίες  κατά παραγγελία

       22:00 - 22:30 Τελετή απονομής Χρυσών Καπέλων

 

Εισιτήρια: €5 (Eίσοδος ελεύθερη σε μαθητές και φοιτητές)

26_10_animattikon Instagram.jpg

29  Επείγον e-mail από τον κύριο Τσέχωφ ΘΕΑΤΡΟ ΔΕΝΤΡΟ

σαβ 20:30 (70’) 

 

Ποια είναι η θέση του θεατρικού συγγραφέα, του σκηνοθέτη και του ηθοποιού όταν έξω από το θέατρο, μακριά από τον προστατευμένο και γεμάτο συναισθήματα χώρο της θεατρικής σκηνής, μαίνεται ο πόλεμος; Η παράσταση απαντά στο ερώτημα αυτό με χιούμορ και τρυφερότητα, μέσα από τα διηγήματα του Άντον Τσέχωφ.

 

Διασκευή/Δραματουργική επεξεργασία: Αιμιλία Βάλβη

Σκηνοθεσία: Γιάννης Λεοντάρης

Σκηνικά-κοστούμια: Λάκης Γενεθλής

Σχεδιασμός φωτισμού: Χρήστος Γωγάκης

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Σταύρος Λούρας, Χριστίνα Παυλίδου, Πολυξένη Σάββα, Μάριος Μεττής, Κατερίνα Λούρα

 

Στα Ελληνικά

 

Εισιτήρια: €15/12 

29_10_δεντρο.jpg