top of page

Μάρτιος 2023

1 ΤΕΤ  20:30 (90’)

Ο Αχόρταγος – Δημήτρης Ψαθάς

Σατιρικό Θέατρο

 

Ο Δημήτρης Ψαθάς αποτυπώνει με την καυστική του πένα ένα από τα μεγαλύτερα ανθρώπινα πάθη, την απληστία. Ο Χρήστος Χρυσάφης είναι ένας φτωχός και... πεινασμένος νέος. Στην ανάγκη του για επιβίωση, προσφέρεται να εργαστεί για τον επιχειρηματία Μιχάλη Καπάνταη, ζητώντας ως αμοιβή μόνο το φαγητό του. Όταν, όμως, ερωτεύεται και παντρεύεται την κόρη του Λένα, ερωτεύεται ταυτόχρονα και τα χρήματα του πεθερού του. Τα λεφτά και οι ανέσεις σιγά-σιγά του γίνονται εμμονή. Επιζητά με μανία περισσότερα υλικά αγαθά, περισσότερες αρμοδιότητες, μεγαλύτερες διοικητικές θέσεις, πολιτικά αξιώματα, δύναμη… Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τη μετάλλαξή του από έναν απλό άνθρωπο σε ένα αδηφάγο τέρας. Σε ατμόσφαιρα της δεκαετίας του ’60, αλλά με ματιά σύγχρονη και λεπτές αναφορές στη σημερινή κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα, η παράσταση φωτίζει τη διαχρονικότητα του έργου, σατιρίζοντας τα ανθρώπινα πάθη, τη δύναμη του χρήματος και τη μανία του ανθρώπου για εξουσία. Με όχημα το χιούμορ, τον έξυπνο διάλογο και τους οικείους και διασκεδαστικούς χαρακτήρες του έργου, παρουσιάζεται μια εικόνα της σύγχρονης κοινωνίας και της ηθικής παρακμής του ανθρώπου. 

 

Σκηνοθεσία/Μουσική Επένδυση: Μαριάννα Καυκαρίδου

Σκηνικά/Κοστούμια: Λάκης Γενεθλής

Σχεδιασμός Φωτισμού: Βικέντιος Χριστιανίδης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαριαλένα Παπαδοπούλου

Βοηθός Σκηνογράφου: Μικαέλλα Κάσινου

Φωτογραφίες: Χρίστος Αβρααμίδης 

 

Ηθοποιοί: Έλενα Ευσταθίου, Ανδρέας Ρόζου, Βασίλης Μιχαήλ, Σπύρος Γεωργίου, Χάρης Αριστείδου, Σκεύη Ανδρέου, Γεωργία Νικολάου, Νικόλας Κουρουζίδης, Εστέλα Τεμπριώτη, Μιχάλης Αναγιωτός, Γιώργος Αχιλλέως.

 

Εισιτήρια: €15 / 12

1 (1).jpg

2 ΠΕΜ 20:30 (80’)

Premiere 3 I Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου 

 

Σε αυτή την πλούσια στυλιστικά συναυλία, η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Κουντούρη, ερμηνεύει έργα του γαλλικού ρομαντισμού. Το πρόγραμμα ξεκινά με τη γεμάτη ζωντάνια εισαγωγή από τη δημοφιλή οπερέτα του Ζακ Όφφενμπαχ La vie parisienne. Στη συνέχεια, ο εξαιρετικός Λιθουανός βιολοντσελίστας Robertas Grod θα ερμηνεύσει το Κοντσέρτο για βιολοντσέλο αρ. 1 του Σαιν-Σανς, το οποίο ανέβασε σημαντικά τη δημοτικότητα του συνθέτη στους γαλλικούς μουσικούς κύκλους. Η συναυλία ολοκληρώνεται με την αριστουργηματική Πρώτη Συμφωνία του Ζωρζ Μπιζέ, με την οποία αποτίει φόρο τιμής στον δάσκαλό του, Σαρλ Γκουνό.

 

Ζακ Όφφενμπαχ: La vie parisienne: Εισαγωγή 

Καμίγ Σαιν-Σανς: Κοντσέρτο για βιολοντσέλο αρ. 1 σε Λα ελάσσονα, έργο 33 

Ζωρζ Μπιζέ: Συμφωνία αρ. 1 σε Ντο μείζονα 

 

Robertas Grod: βιολοντσέλο

Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου

Γιώργος Κουντούρης

 

Premium: €18/14 Ι Πλατεία: €13/10 Ι Εξώστης: €8/6 

5 Robertas Grod (1).png

4 ΣΑΒ 20:30 (100’)

Τα δειλινά του κόσμου Ι Χρήστος Θηβαίος, Παναγιώτης Μάργαρης

 

Ο Χρήστος Θηβαίος και ο Παναγιώτης Μάργαρης συναντιούνται επί σκηνής για να αφηγηθούν ο καθένας με τον τρόπο του τα λυρικά τους παραμύθια. Εκείνα τα παραμύθια που ο ακροατής πλάθει μόνος του, ταξιδεύοντας με τη μουσική και τους στίχους. Λίγο μετά το δειλινό σε χώρους μυσταγωγικούς, ο Χρήστος Θηβαίος και ο Παναγιώτης Μάργαρης δημιουργούν όνειρα, ταξίδια και παραμύθια, με την αρχή και το τέλος που νιώθει ο καθένας στην ψυχή του. Οι μοναδικές ερμηνείες του Χρήστου Θηβαίου συναντιούνται με τη σπάνια δεξιοτεχνία του Παναγιώτη Μάργαρη σε ένα πρόγραμμα που, εκτός από τα αναμενόμενα, περιλαμβάνει ανατρεπτικά κομμάτια και προκαλεί δυνατές μουσικές συγκινήσεις. Μια μοναδική συνάντηση-αφήγηση που θα γράψει ιστορία…

 

Εισιτήρια: € 20 / 15

WEBSITE 460x271px.jpg

7 ΤΡΙ 20:30 (120’)

Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέυ – Όσκαρ Ουάιλντ Ι Θέατρο Ανεμώνα 

 

Το Θέατρο Ανεμώνα γιορτάζει τα εικοσάχρονά του με το επετειακό ανέβασμα της επιτυχημένης θεατρικής μεταφοράς του μυθιστορήματος από τη Ροζίτα Σώκου, που ανέβηκε στην πρώτη σκηνή του Θεάτρου Ανεμώνα πριν από 17 χρόνια, αποτελώντας σταθμό στην ιστορία του θεάτρου. O Ντόριαν Γκρέυ είναι το αγαπημένο μοντέλο του ιδεαλιστή ζωγράφου Μπάζιλ Χώλγουορθ, ο οποίος έχει μόλις τελειώσει ένα υπέροχο πορτρέτο του. Καθώς το θαυμάζουν, μαζί με τον κυνικό φίλο του, λόρδο Χένρυ Ουώτον, ο Ντόριαν εκφράζει μια τρελή ευχή: να μπορούσε το πορτρέτο να γερνάει αντί γι’ αυτόν, να σηκώνει όλο το βάρος των χρόνων, ενώ εκείνος να παραμένει αιώνια νέος. Η ευχή του γίνεται πραγματικότητα!  Η ολέθρια επιρροή του λόρδου Χένρυ που τον διδάσκει πως το μόνο που αξίζει στη ζωή είναι η εξωτερική ομορφιά και η ικανοποίηση των αισθήσεων, απελευθερώνει τον Ντόριαν από κάθε ανθρωπιά και συμπόνια. Σύντομα, ξεπερνά τον μέντορά του, κι αρχίζει χωρίς κανέναν ηθικό φραγμό, να εξερευνά τα πιο απάτητα μονοπάτια στην ακολασία, με μια φιλοσοφία όπου το λεγόμενο «κακό» γίνεται συνώνυμο της ελεύθερης σκέψης και οι άλλοι πιόνια για την ακόρεστη δίψα του. Όμως το πορτρέτο, που του δίνει καθημερινά την αληθινή εικόνα της ψυχής του, είναι απόδειξη πως αυτό που θα ‘θελε να αρνηθεί, υπάρχει.. και μια μέρα θα ζητήσει να πληρωθούν οι λογαριασμοί.

 

Σκηνοθεσία: Αντρέας Τηλεμάχου

Σκηνικά: Αντρέας Τηλεμάχου 

Κοστούμια: THEODORA (Θεοδώρα Πέτρου) 

Σχεδιασμός φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης

Βοηθός σκηνογράφου: Μόνικα Χατζηβασιλείου

Μουσική επιμέλεια: Αντρέας Τηλεμάχου

Ηθοποιοί: Αντρέας Τηλεμάχου, Μαρίνος Ξενοφώντος, Πέτρος Πέτρου, Έλια Ιωαννίδου, Φανή Σωκράτους, Νικόλας Πέτρου, Γιάννα Λευκάτη.

 

Εισιτήρια: € 15 / 12

321410681_1184516985515257_991366451989083824_n.jpg

9 ΠΕΜ 20:30 (75’)

Εφτά αδέλφια περιμένουν

Σπύρος Παπαβασιλείου, Χριστόφορος Φραντζής

 

Ένα βαθιά προσωπικό ντοκιμαντέρ, στο οποίο τα αδέλφια και οι συμπολεμιστές του αγνοούμενου Κυριάκου Φραντζή μαρτυρούν τη ζωή του καθώς και την τελευταία φορά που θεάθηκε στην εισβολή του 1974. Ξεκινώντας από την καθημερινότητα του Κυριάκου και της οικογένειάς του στο Πελένδρι, μέχρι την τελευταία φορά που θεάθηκε στην υποχώρηση του τάγματός του από τον Παχύαμμο της Κερύνειας, το ντοκιμαντέρ επιχειρεί με ανθρώπινη ματιά να συνθέσει μια εικόνα για το ποιος ήταν ο Κυριάκος, και τον τρόπο με τον οποίο η απουσία του συνεχίζει να πονάει την οικογένειά του στην πάροδο του χρόνου. Εστιάζοντας στο πρόσωπο του Κυριάκου, αναδεικνύεται μέσα από μια ανθρώπινη ματιά ο κοινός πόνος που έχουν βιώσει οι οικογένειες αγνοουμένων σε όλη την Κύπρο.

 

Σκηνοθεσία, κινηματογράφηση, μοντάζ: Σπύρος Παπαβασιλείου & Χριστόφορος Φραντζής

Μουσική: Αχιλλέας Ιωάννου

 

Εισιτήρια: € 5

vlcsnap-2020-02-24-20h23m35s121.jpg

10 ΠΑΡ 20:30 (80’)

Starlight 4 – Μεγάλοι Ερμηνευτές Ι Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου

 

Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου και ο καλλιτεχνικός της διευθυντής Günter Neuhold, έχουν τη χαρά να υποδεχτούν επί σκηνής τον λαμπρό, ταχύτατα ανερχόμενο βιολιστή Stephen Waarts, για να παρουσιάσουν έργα του ώριμου ρομαντισμού.

 

H έμφυτη ποιητική μουσικότητα του Stephen Waarts τον έχει εδραιώσει ως ένα σταθερά αγαπητό στο κοινό καλλιτέχνη. Εχει παρουσιαστεί σε φημισμένες αίθουσες και φεστιβάλ σε Ευρώπη και Αμερική, με σπουδαίες ορχήστρες και μαέστρους όπως οι Christoph Eschenbach, Marin Alsop, Κωνσταντίνος Καρύδης και Nicholas McGegan, ανάμεσα σε άλλους. Στη διάρκεια της καλλιτεχνικής σεζόν 2022/23, ο Waarts πραγματοποιεί το ντεμπούτο του με την Ορχήστρα του Konzerthaus Βερολίνου υπό τον Stephanie Childress, και τη Φιλαρμονική του Ισραήλ υπό τον Sir András Schiff. To 2022 ηχογράφησε για την Alpha Classics’το Κοντσέρτο για βιολί αρ. 1 του Mozart με την Camerata Schweiz υπό τον Howard Griffiths. Ο Stephen Waarts είναι νικητής πολλών διαγωνισμών και αποδέκτης βραβείων, περιλαμβανομένων του Βραβείου Ορχήστρας στα Διεθνή Βραβεία Κλασικής Μουσικής της Συμφωνικής Ορχήστρας της Λουκέρνης το 2019 και 1ου βραβείου στον Διαγωνισμό Menuhin το 2014.

 

Ο Stephen Waarts θα ερμηνεύσει το εξαιρετικά δεξιοτεχνικό κοντσέρτο για βιολί του Jean Sibelius. Η συναυλία θα κλείσει με τη μελωδική, γεμάτη συναισθηματικές αντιθέσεις Δεύτερη Συμφωνία του Johannes Brahms.

 

Ζώνη Α: €25/18 I Ζώνη  B: €20/15 I Ζώνη Γ: €17/12 

CYSO_STARLIGHT 4-INSTAGRAM - Gr.jpg

14 ΤΡΙ 20:30 (80’)

Α Jazz Night at Rialto

Irenaeos Koullouras Trio and Guests

 

Μια συναυλία βασισμένη στην τζαζ μουσική με γνωστούς μουσικούς δεξιοτέχνες και αντιπροσώπους της από την παγκόσμια τζαζ σκηνή.

 

Ο Κύπριος κοντραμπασίστας Ειρηναίος Κουλλουράς παρουσιάζει στη σκηνή του Ριάλτο το τελευταίο του Πιάνο Τρίο με τους Χρίστο Γερολατσίτη στο πιάνο και Στέλιο Ξυδιά στα τύμπανα. Η συναυλία εξελίσσεται με τη συμμετοχή δύο κορυφαίων σολίστ, των Gilad Atzmon στο σαξόφωνο και Amos Hoffman στην κιθάρα, ενώ η παράσταση κορυφώνεται με δύο ξεχωριστές φωνές και εκλεκτές καλεσμένες, τις Tali Atzmon και Ιωάννα Τρουλλίδου.

 

Gilad Atzmon: Σαξόφωνο

Amos Hoffman: Κιθάρα

Χρήστος Γερολατσίτης: Πιάνο

Ειρηναίος Κουλλουράς: Κοντραμπάσο

Στέλιος Ξυδιάς: Τύμπανα

Tali Atzom: Φωνή

Ιωάννα Τρουλλίδου: Φωνή

 

Εισιτήρια: € 12 / 10

1080x1080.jpg

16 ΠΕΜ 20:30 (90’)

Ανθισμένες Μανόλιες - Ρόμπερτ Χάρλινγκ Ι Σατιρικό Θέατρο

 

Το έργο αποτελεί μια μελέτη για τη φιλία που αντισταθμίζει τη μοναξιά και την ανάγκη του ανθρώπου για στήριξη και επαφή. Ο Harling μέσα από αυτή την ανατρεπτική μαύρη κωμωδία του, έχει δώσει στις γυναίκες του έντονο, αστείο διάλογο, γεμάτο συμπόνια και συμπεράσματα που είναι βαθιά συγκινητικά.

 

Σ’ ένα κομμωτήριο στο Τσινκουάπιν της Λουϊζιάνα, τέλη της δεκαετίας του ’80, έξι γυναίκες. Η Τρούβυ Τζόουνς, η ιδιοκτήτρια του κομμωτηρίου που αποτελεί ένα αποκλειστικά γυναικείο καταφύγιο, προσλαμβάνει ένα νέο κορίτσι, την Αννέλ Ντυπουί -Ντεσότο, προσπαθώντας την ίδια στιγμή, να ξεκλειδώσει τα μυστικά της. Η πρώτη πελάτισσα κάνει την εμφάνισή της, η χήρα δημάρχου, Κλαίρη Μπλέτσερ, μετά από μια τελετή απόδοσης τιμής στον απελθόντα σύζυγό της, η οποία πρόθυμα παραχωρεί τη θέση της στη νεαρή Σέλμπυ Ήτεντον-Λάτσερι, η οποία πρόκειται σήμερα να παντρευτεί. 

 

Η μέρα είναι αφιερωμένη στην περιποίηση της μέλλουσας νύφης, αλλά και της μητέρας της Μάλυν Ήτεντον. Μέσα σε ένα κλίμα χαρούμενης προσμονής, αλλά και άγχους για τον επικείμενο γάμο, η νεαρή Σέλμπυ παθαίνει μια διαβητική κρίση, όμως δεν πρέπει να διακινδυνεύσει την υγεία της, γιατί πρόκειται να φέρει στον κόσμο ένα παιδί. Η ευχάριστη είδηση της εγκυμοσύνης της Σέλμπυ έρχεται να αναστατώσει τη μητέρα της, η οποία εστιάζει περισσότερο στους κινδύνους. Η σκηνή κορυφώνεται με τη φασαριόζικη άφιξη της Μπουντρώ. 

 

Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χαραλαμπίδης

Σκηνογράφος: Σωσάνα Τομάζου

Ενδυματολόγος: Ελένη Τζιρκαλλή

Σχεδιασμός Φωτισμού: Καρολίνα Σπύρου

Μουσική Σύνθεση και Ηχητικό Πεδίο: Δημήτρης Ζαχαρίου

Ηθοποιοί: Δέσποινα Μπεμπεδέλη (Γουίζερ Μπουντρώ), Αννίτα Σαντοριναίου (Κλαίρη Μπλέτσερ), Πόπη Αβραάμ (Μάλυν Ήτεντον), Σοφία Καλλή (Τρούβυ Τζόουνς), Μυρσίνη Χριστοδούλου (Σέλμπυ Ήτεντον-Λάτσερι) και Παμπίνα Γεωργίου (Αννέλ Ντυπουί-Ντεσότο).

 

Εισιτήρια: €15 / 12

rialto_1080x1920.jpg

17 ΠΑΡ 20:30 (50’)

Machines in Lasting Motion - The Island Club

 

To The Island Club, σε συνεργασία με το Θέατρο Ριάλτο και την Light Cone, παρουσιάζει την οπτικοακουστική παράσταση Machines in Lasting Motion, ένα πρόγραμμα προβολών με ταινίες πρωτοπορίας από τις αρχές του 20ού αιώνα, που περιλαμβάνει έργα των Germaine Dulac, Ralph Steiner, Henri Chomette, Oswell Blakeston και Francis Bruguière. Μέσα από πειραματισμούς με το φως και την κίνηση, οι ταινίες διερευνούν από κοινού τις εκφραστικές ιδιότητες βιομηχανικών τεχνολογιών και εξοπλισμού, παραλληλίζοντας το ανθρώπινο στοιχείο με το μηχανικό.

Η προβολή θα συνοδεύεται από ζωντανή μουσική των Ichomagnetic Thoughts (Αντωνία Κάττου και Στέλιος Αντωνίου), Κρίστιας Μιχαήλ και Παντελή Διαμαντίδη, που θα παρουσιάσουν πρωτότυπες συνθέσεις με αφορμή τις ταινίες.

Επιμέλεια προγράμματος: Αντρούλα Καφά
Επιλογή ταινιών σε συνεργασία με τον Miguel Armas, ευγενική παραχώρηση της Light Cone

 

Εισιτήρια: €10 / 5

12595.jpeg

19 ΚΥΡ 20:30 (75’)

Mome Piaf – Αφιέρωμα στην Edith Piaf

Alliance Française de Limassol

 

Η μικρή και εύθραυστη Γαλλίδα τραγουδίστρια Edith Piaf, η «mome Piaf» (το σπουργιτάκι) με τη μεγάλη ερμηνευτική της ευαισθησία και τη βαθιά, δραματική φωνή της έγινε η υπ' αριθμόν ένα βεντέτα του γαλλικού τραγουδιού και η αντιπροσωπευτικότερη ερμηνεύτρια της γαλλικής chanson intime και των βαριετέ, ενώ η μουσική της έχει διασκευαστεί από αμέτρητους καλλιτέχνες μέχρι και σήμερα. 

 

Η Alliance Française Λεμεσού παρουσιάζει την Edith Piaf μέσα από σύγχρονες ενορχηστρώσεις του Σταύρου Δρίτσα, τη μοναδική φωνή της Βάκιας Σταύρου και τη συνοδεία 9 καταξιωμένων Κύπριων μουσικών. Τραγούδια όπως το La Vie en Rose, Rien de Rien, Padam Padam, L'accordeoniste και τόσα άλλα θα μας μεταφέρουν στο Παρίσι του 1950 και στην τόσο ρομαντική ατμόσφαιρα που αναβιώνει αυτή η μοναδική εποχή.

 

Εισιτήρια: € 15 /10 

VAKIA.jpg

24 - 26 ΠΑΡ–ΚΥΡ 

Ψυχανάλυση και Σινεμά

 

Η Κυπριακή Εταιρία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας, το Lab for Animation Research του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και το Θέατρο Ριάλτο διοργανώνουν αφιέρωμα στην Ψυχανάλυση και το Σινεμά ευελπιστώντας στη δημιουργία ενός νέου πλαισίου στην Κύπρο, μέσα στο οποίο ο κινηματογράφος αυτό-αναλύεται και η ψυχανάλυση αυτό-δημιουργεί. Διερευνάται ο χώρος της παράλληλης πραγματικότητας που ψυχανάλυση και σινεμά δημιουργούν για να επεξεργαστούν βαθιές συγκρούσεις εγκιβωτισμένες στην πραγματικότητα όπως τη γνωρίζουμε. 

 

Οι διοργανωτές φιλοδοξούν να μεταφέρουν την ιδέα ενός διαφορετικού τρόπου θέασης ταινιών που συνθέτει την τέχνη του σινεμά με την ψυχαναλυτική θεώρηση και πρακτική ως προς την αναγνώριση της ασυνείδητης γλώσσας που μας εκφράζει αλλά και καθορίζει, δημιουργώντας μια πρωτοποριακή προσέγγιση για τις κινηματογραφικές εκδηλώσεις στην Κύπρο. 

Θα προβληθούν 4 ταινίες μεγάλου μήκους και 4 μικρού τις οποίες θα αναλύσουν πάνελ απαρτισμένα από ψυχαναλύτριες/τες και θεωρητικούς του κινηματογράφου. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Την εκδήλωση θα εμπλουτίσει το κέντρο δημιουργικότητας Blend the Space, με εργαστήριο HAIKU (Χαϊκού).

Παρασκευή 24/3ου

15.30-18.30      Προβολές των ταινιών μικρού μήκους

Tango            του  Zbigniew Ribczynsky 

 New book     του  Zbigniew Ribczynsky                

 Steps             του  Zbigniew Ribczynsky                               

La Soupe        του Νίκου Σύννου          

Ακολουθούν παρουσιάσεις από τους: Νίκο Σύννο, συντονιστή στο Lab for Animation Research, επίκουρο καθηγητή στο τμήμα Καλών Τεχνών, ΤΕΠΑΚ και

Χρίστο Παναγιώτου, ερευνητή στο Lab for Animation Research

19.00-21.30      Προβολή της ταινίας Zelig  του Woody Allen 

Ακολουθούν παρουσιάσεις από τους: Γιάννη Χρηστίδη,  επίκουρο καθηγητή στο τμήμα Καλών Τεχνών, ΤΕΠΑΚ και Παντελή Παντελή, ψυχολόγο, ψυχαναλυτικό ψυχοθεραπευτή, Κυπριακή Εταιρία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας

 

Σάββατο 25/3ου

15.00-18.00   Προβολή της ταινίας Salt of the Earth των Juliano Ribeiro και Wim Wenders

Ακολουθούν παρουσιάσεις από τους: Κασσιανή Φελέκη, ψυχίατρο -ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτρια, Βορειοελλαδική Ψυχαναλυτική Εταιρία Θεσσαλονίκης και Γιάννη Παπαδόπουλο ψυχίατρο -ψυχαναλυτικό ψυχοθεραπευτή, Βορειοελλαδική Ψυχαναλυτική Εταιρία Θεσσαλονίκης

18.00-21.00     Προβολή της ταινίας Wild Strawberries του Ingmar Bergman

Ακολουθεί παρουσίαση από την Άννα Ιωάννου, ψυχολόγο -ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτρια, Κυπριακή Εταιρία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας

 

Κυριακή 26/3ου

12.00-2:00    Εργαστήριο Haiku στο Art Studio 55, οδός Ανδρέα Δρουσιώτη, δίπλα από Θέατρο Ριάλτο  (δωρεάν συμμετοχή)

Ακολουθεί Catering

18.30-21.30       Προβολή της ταινίας White Ribbon του Michael Haneke

Ακολουθεί παρουσίαση από τον Κωνσταντίνο Αργιανά , ιστορικό τέχνης, ειδικό επιστήμονα στο τμήμα Καλών Τεχνών,  ΤΕΠΑΚ

Εισιτήρια: € 5 (€ 10 για τις 3 μέρες)

1.jpg

26 ΚΥΡ 11:00 (90’)

Περιπατώ | Μαρία Βαρνακκίδου, Κωνσταντίνα Ανδρέου 

 

Ο ηχητικός διαδραστικός περίπατος για την Πλατεία Ηρώων, συνεχίζεται σε τακτική βάση. Ένα ταξίδι στον χρόνο, ένα αποτύπωμα μνήμης, μια εμπειρία ηχητικών και οπτικών εικόνων, δημιουργία των Μαρίας Βαρνακκίδου και Κωνσταντίνας Ανδρέου, στο πλαίσιο του Προγράμματος του Συνεργαζόμενου Καλλιτέχνη του Θεάτρου Ριάλτο. Ένας περίπατος αφιερωμένος στους ανθρώπους της Πλατείας Ηρώων, αυτούς που έζησαν, που ζουν και αυτούς που θα τη ζήσουν στο μέλλον. Ιστορίες από τα παλιά, μνήμες, κτίρια που αλλάζουν μέσα στο πέρασμα του χρόνου και μια ματιά στο μέλλον της πλατείας. Ανάμεσα σε αυτά, πρωταγωνιστής το Ριάλτο, ένα θέατρο που διαμορφώνει πολιτιστική ταυτότητα και αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για την Πλατεία Ηρώων. Στα Ελληνικά.

 

Εισιτήρια: € 5

306490254_106685932187526_5217081495149426984_n.jpg

28, 29 ΤΡΙ, TET 20:30 (90’) ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ 

Λόγια στο Στόμα – Kieran Hurley

Ομάδα Φερέφωνο (15+)  

 

Η ομάδα φερέφωνο παρουσιάζει σε πανελλήνια πρώτη το έργο του βραβευμένου σκωτσέζου συγγραφέα Kieran Hurley, σε σκηνοθεσία Μαρίας Κυριάκου και μετάφραση Μάριου Κωνσταντίνου. 

Επί σκηνής η Μέλανη Στέλιου και ο Ανδρέας Δανιήλ. Εδιμβούργο. Μια τυχαία συνάντηση. Δύο εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι. Ο Ντέκλαν γεννά στη Λίμπι την ανάγκη να γράψει ξανά. Η Λίμπι δίνει στον Ντέκλαν τη δυνατότητα να ελπίζει. Ο Ντέκλαν λέει στη Λίμπι την ιστορία του. Η Λίμπι δίνει φωνή στον Ντέκλαν.  Κι αυτό που γίνεται μετά...

 

Σκηνικά, κοστούμια: Κωνσταντίνα Ανδρέου

Μουσική: Πάνος Μπάρτζης

Σχεδιασμός φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης

Φωτογράφος: Δημήτρης Λούτσιος

 

Εισιτήρια: €15 / 12 

322367329_584158070189594_6286988564452704076_n.jpg

31 ΠΑΡ 20:30 (60’)

Ένας Μεταλλωρύχος Θυμάται Ι Φιλίππα Στυλιανούδη 

 

Μια χοροθεατρική παράσταση εμπνευσμένη από το βιβλίο του Παντελή Βαρνάβα, η οποία ανασύρει από τα έγκατα της γης τα βιώματα των Κύπριων μεταλλωρύχων, καθώς ξεπροβάλλουν με τα κατάμαυρα, αγνώριστα πρόσωπά τους ξανά στο φως, έχοντας ποτίσει με τον ιδρώτα και το αίμα τους το χώμα. Η κραυγή τους σμίγει με εκείνη των ανδαλουσιανών εργατών της Ισπανίας, που τραγουδούν μαζί τους «τον αγώνα της επιβίωσης».

 

Χορογραφία, σύλληψη ιδέας, σκηνοθεσία: Φιλίππα Στυλιανούδη   

Χορευτές: Λοΐζος Κωνσταντίνου, Σκεύη Serena, Φιλίππα Στυλιανούδη

Υποκριτική, αφήγηση: Χρίστος Κυριάκου (Palodias), Εύη Πανίκου  

Μουσική σύνθεση: Δημήτρης Σπύρου

Παραγωγή: Compania Flamenca Filippa

 

Εισιτήρια: 15 / 12

05 Dec22_1209 Mnimes Metalloryxon-2.jpg
bottom of page