Απρίλιος 2022

2,3 15ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Μπαλέτου και Σύγχρονου Χορού 2022
σαβ Ημιτελικός: Παιδιών 11:00, Νέων 16:00

κυρ Τελικός: Παιδιών, Νέων 16:00

 

Ο θεσμός αναδεικνύει τις δυνατότητες των ταλαντούχων Κύπριων χορευτών και δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να διεκδικήσουν έπαθλα, υποτροφίες, θέσεις σε επαγγελματικές ομάδες του εξωτερικού και συμμετοχές σε σεμινάρια, και παραστάσεις. Οι διοργανώσεις αυτές έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα στην ανάπτυξη και βελτίωση του επιπέδου του Χορού στην Κύπρο.


Διοργάνωση: Σύνδεσμος Χορού Κύπρου


Εισιτήρια:  €12 Ημιτελικός / €15 Τελικός

2_3_April-A.jpg

4 Live Drawing: A Portrait of the Mona Lisa I FlashArt@Rialto 2022
δευ 20:30 (85’)


Από την Alpha Square ένα σκηνοθετημένο αναλόγιο των φανταστικών διαλόγων μεταξύ του Λεονάρντο ντα Βίντσι και της Λέιντι Τζοκόντα του θεατρικού έργου του Jules Tasca, σε σκηνοθεσία του Ανδρέα Αραούζου. Με τους Χριστίνα Μαρούχου και Ανδρέα Αραούζο.


Είναι παιδαριώδης. Είναι ώριμη για την ηλικία της. Είναι ζωηρή αλλά και υπάκουη. Είναι έξυπνη. Είναι αφελής. Είναι δεκάδες άλλες αντιθέσεις. Είναι η διάσημη Μόνα Λίζα. Και στον ζωγράφο της, Λεονάρντο, έχει ανατεθεί να συλλάβει όλες τις όψεις της νεαρής κοπέλας. Ένα δράμα «θεώρησης» των τριών χρόνων που πήρε στον κορυφαίο Ντα Βίντσι να ζωγραφίσει το παγκόσμιο αριστούργημά του. Εκείνη θέλει να την απαθανατίσει ο πιο διάσημος ζωγράφος της Ευρώπης. Εκείνος έχει
προσωπικούς λόγους για να κρατήσει το πορτρέτο αντί να το παραχωρήσει στον Φραντσέσκο Τζοκόντα, ο οποίος του είχε αναθέσει το πορτρέτο της γυναίκας του. Ο Λεονάρντο και η Λίζα συζητούν και διαπληκτίζονται, αλλά ταυτόχρονα φανερώνουν τις ψυχές τους ο ένας στον άλλον. Καλλιτέχνης και μοντέλο αποκτούν μια αίσθηση ανώτερης συντροφικότητας.


Στα Αγγλικά.

 

Εισιτήρια: €10

4_4_ poster.jpg

8 - 16 Κινηματογραφικές Μέρες - Κύπρος 2022 
παρ - σαβ 20:00 & 22:00 18+


Το Φεστιβάλ γιορτάζει φέτος τα 20άχρονά του και παρουσιάζει ένα εξαιρετικό πρόγραμμα σε Λεμεσό και Λευκωσία που περιλαμβάνει διεθνές διαγωνιστικό (Glocal Images), πρεμιέρες ταινιών που έχουν
διακριθεί παγκόσμια (Viewfinder), κυπριακές ταινίες, αφιερώματα και προγράμματα για παιδιά και νέους, καθώς και πολλές άλλες δράσεις που συνθέτουν το πρόγραμμα της μεγαλύτερης κινηματογραφικής διοργάνωσης στην Κύπρο για τη μεγάλου μήκους ταινία.


Παράλληλα, πραγματοποιείται, για πρώτη φορά διά ζώσης, το 3ο Dot on the Map Industry Days, μια πλατφόρμα συμπαραγωγής, επιμόρφωσης και δικτύωσης σε συνεργασία με την Αγορά του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που ενισχύει τις συνεργασίες μεταξύ παραγωγών, σκηνοθετών και σεναριογράφων από τις χώρες της Μεσογείου, με επαγγελματίες του διεθνούς κινηματογραφικού χώρου.


Διοργάνωση: Πολιτιστικές Υπηρεσίες ΥΠΠΑΝ & Θέατρο Ριάλτο.

 

Οι ταινίες θα προβάλλονται στους αυθεντικούς τους διαλόγους με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.


Εισιτήρια: €6 /25 (Κάρτα Φεστιβάλ)

cfd 2022 post ig.jpg

19 Το Βιβλίο της Σκόνης (The Book of Dust) Ι NT LIVE
τρι 18:30 (180’)


Μία συναρπαστική διασκευή του φανταστικού κόσμου του Phillip Pullman που διαδραματίζεται δώδεκα χρόνια πριν την επική τριλογία His Dark Materials. Στον κόσμο αυτόν, η στάθμη του νερού ανεβαίνει προμηνύοντας καταιγίδες. Δύο νεαροί και τα δαιμόνιά τους βρίσκονται στο επίκεντρο ενός τρομακτικού ανθρωποκυνηγητού. Είναι οι προστάτες ενός νεαρού κοριτσιού, της Lyra Belacqua, στα χέρια της οποίας βρίσκεται το μέλλον αυτού του κόσμου.


Δεκαοκτώ χρόνια μετά την επιτυχημένη παραγωγή του έργου His Dark Materials στο National Theatre, ο σκηνοθέτης Nicholas Hytner επιστρέφει στο παράλληλο σύμπαν του Pullman.

 

Σε ζωντανή αναμετάδοση από το Bridge Theatre του Λονδίνου.
Η μαγνητοσκοπημένη μετάδοση από το Bridge Theatre του Λονδίνου είναι μία διασκευή της Bryony Lavery σε σκηνοθεσία Nicholas Hytner.

 

Με αγγλικούς υπότιτλους.

Εισιτήρια: €12/10

19_4.jpg

20,28 Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης Ι ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΝΥΣΟΣ
τετ, πεμ 20:30 (110’ )


Μέσα στον κόσμο των ραγδαίων αλλαγών, η Ιοκάστη Παπαδάμου εγκλωβισμένη μέσα στο αστικό της διαμέρισμα, κινείται ανάμεσα στην τρέλα και την αφέλεια, προσπαθώντας να αγνοήσει επιδεικτικά οτιδήποτε θα μπορούσε να ταράξει την προσωπική της, υποτιθέμενη ηρεμία. Η οικογενειακή συνάθροιση που οργανώνει στο σπίτι της θα μετατραπεί σε μια βραδιά εξομολογήσεων, καθώς η Ιοκάστη και οι συνδαιτυμόνες της θα προβούν σε μια σειρά προσωπικών αποκαλύψεων. Από το δείπνο παρελαύνουν μια πάπια με πετροκέρασα, ένας σύζυγος που ζωντανεύει, μια ζωντανή που όλοι νομίζουν ότι είναι πεθαμένη, ένας από μηχανής αλλοδαπός «μπάτλερ», ένας εραστής με πολιτικές φιλοδοξίες, μια μαγείρισσα που θέλει να γίνει μάνα και ένας οργανοπαίκτης που βρίσκει παρηγοριά στα πλήκτρα του πιάνου του και όχι μόνο. Μέσα από τους ξεκαρδιστικούς διαλόγους και τον καταιγιστικό ρυθμό της παράστασης, αποκαλύπτονται άνθρωποι που δεν έχουν καμία πραγματική επικοινωνία μεταξύ τους, που δεν νοιάζονται στ’ αλήθεια ο ένας για τον άλλο· μια αποσαθρωμένη ζωή, χωρίς κανένα βάθος, που επικεντρώνεται στην κοσμικότητα, στους τύπους, στα ανούσια και τα ανώδυνα. Ένα δείπνο, στο οποίο, εν τέλει, δεν βλέπουμε κανένα να τρώει, γιατί πολύ απλά ο καθένας αλλού πατάει κι αλλού βρίσκεται. Τι είναι η οικογένειά μας; Τι είναι η δουλειά μας και ποια η σχέση με τους γύρω μας; Ποιοι είμαστε και ποια είναι η θέση μας τελικά στον σύγχρονο χάρτη του κόσμου;

Κείμενο: Άκης Δήμου / Σκηνοθεσία: Κώστας Σιλβέστρος
Σκηνικά/Κοστούμια: Θέλμα Κασουλίδου / Σχεδιασμός Φωτισμών: Γιώργος Λάζογλου / Μουσική σύνθεση: Άντρια Μαρία Κουννά
Πρωταγωνιστούν με σειρά εμφάνισης οι ηθοποιοί: Μανώλης Μιχαηλίδης, Έρικα Μπεγέτη, Ανδρέας Κουτσόφτας, Πολυξένη Σάββα, Χρήστος Γιάγκου, Άγγελος Χ΄Μιχαήλ, Μαριάννα Σάντη.

 

Εισιτήρια: €15 / 12

IMG_2324.JPG

27/4 Rigoletto | ROYAL OPERA HOUSE - CINEMA
τετ 18:30 (165’)

Μία ιστορία για τον έρωτα της Τζίλντας, κόρης του αυλικού γελωτοποιού Ριγολέττου, με τον έκλυτο Δούκα της Μάντοβας, ο οποίος της παρουσιάζεται μεταμφιεσμένος ως φτωχός φοιτητής. Προκειμένου να εκδικηθεί για τη χαμένη τιμή της κόρης του, ο Ριγολέττος καταστρώνει τη δολοφονία του Δούκα. Ανακαλύπτοντας τα σχέδια του πατέρα της, η Τζίλντα αποφασίζει να σώσει τον αγαπημένο της και να θυσιαστεί παίρνοντας τη θέση του. Μία παραγωγή στην οποία το αριστούργημα του Βέρντι μετατρέπεται σε σύγχρονο έργο, αγγίζοντας θέματα ηθικής και φέρνοντας σε αντιπαράθεση εξουσία και αθωότητα, ομορφιά και ασχήμια σε έναν ανελέητο κόσμο πολυτέλειας και παρακμής, διαφθοράς και κοινωνικής σήψης.

Σκηνοθεσία: Oliver Mears
Διεύθυνση ορχήστρας: Antonio Pappano
Διανομή: Luca Salsi, Rosa Feola, Javier Camarena, Evgeny Stavinsky, Aigul Akhmetshina, Phillip Rhodes, Dominic Sedgwick
Χορωδία και Ορχήστρα της Royal Opera House.
Στα Ιταλικά με αγγλικούς υπότιτλους.


Εισιτήρια: €20 / 15

27_4_.jpg

29 Μουσικό Σχολείο Λεμεσού Μάριος Τόκας
παρ 20:30 (70’)

Εκδήλωση αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Ιωσηφίδη. Τα Σύνολα του Μουσικού Σχολείου Λεμεσού Μάριος Τόκας θα ερμηνεύσουν έντεχνη ελληνική μουσική στο πρώτο μέρος και παραδοσιακή, από διάφορα μέρη της Ελλάδας και της Κύπρου, στο δεύτερο μέρος.

 

Θα εμφανιστεί στο πρώτο μέρος η Χορωδία του σχολείου, το Εργαστήρι Μαντολίνων και το Σύνολο Λαϊκής Μουσικής, ενώ θα ακολουθήσει στο δεύτερο μέρος το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής.

 

Στηρίζει η Διεύθυνση και ο Σύνδεσμος Γονέων του Λανιτείου Λυκείου και Γυμνασίου.

Εισιτήρια: € 5

29_4 JPG.JPG

30 Πάνος Μουζουράκης Live
σαβ 20:30 (90’)

Ο μοναδικός Πάνος Μουζουράκης και οι μουσικοί του σε μια ανατρεπτική εμφάνιση!

 

Ο πολυτάλαντος καλλιτέχνης σε μια ξεχωριστή και γεμάτη εκπλήξεις μουσική παράσταση, συναρπάζει για ακόμη μια φορά με το ταλέντο του, τον αυθορμητισμό του, τη μοναδική του σκηνική παρουσία και την ιδιαίτερη φωνή του.

 

Εισιτήρια: € 30 / 25

mouzourakis photo.jpg